сеп. 142017
 
Сподели ако ти харесва!

гюзлеми с готови кори

Гюзлеми с готови кори на тиган

От тази рецепта ще научите как се правят гюзлеми с готови кори.

Тези гюзлеми с готови кори са за мързеливите дни и за всички, които не умеят да точат или нямат необходимото време за това. Рецептата е простичка и лесна. Единственото условие за приготвянето на този вид гюзлеми е корите да са качествени (пресни), дебели, ръчно точени или печени на сач.

Може де ползвате кори от 500; 400 или 350 гр. Различния грамаж на корите е в броя кори. Съответно и различен брой гюзлеми ще станат. Това, че корите са кръгли, също не бива да ви притеснява.

Необходими продукти за гюзлеми с готови кори:

Дебели пресни кори (ръчно точени, печени на сач), около 200 гр. сирене, около 100 мл. олио и 200 мл. обикновена студена вода, краве масло.

Още: тиган с незалепващо покритие и четка.

Приготвяне: обикновено този тип кори са кръгли. Разрежете ги на кръст и ще получите големи триъгълни кори.

Натрошете си сиренето в подходяща чиния или удобна купа.

Смесете в купа водата с олиото. Разбъркайте добре с четката сместа.

Вземете една кора и я намажете цялата със сместа от вода и олио. Поръсете със сирене и сгънете страните така, че да образувате квадратна баничка. При всяко сгъване на страна мажете със сместа от олио и вода.

Редите гюзлемите една до друга. Когато сгънете всичките гюзлеми, слагате тигана на котлона да се загрее добре. Изпичате гюзлемите от … (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница 2 )

  2 коментара to “Как се правят гюзлеми с готови кори”

  1. Само не мога да си представя как ще стане 4 триъгълника да станат сгънати на квадрат …?Нещо в рецептата я караме на фантазия/измислица/без логика .От голям пакет кръгли кори режим на 4 и сгъваме на квадрат.

    • Явно не сте виждали големи кръгли кори и колко лесно може да се сгъне голям триъгълник на квадрат. Снимките в публикацията са доказателство за това 🙂

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(задължително)

(required)