Препоръчани

Как да си изберем преса за коса

преса за коса
преса за коса

Как да си изберем преса за коса, така че да не съжаляваме за покупката си.

Едва ли историята помни друг период, в който да е имало такъв огромен интерес към гримовете и продуктите за коса – както към стилизиращите, като преса за коса, така и към тези, които служат за нейната грижа. В последните години на пазара ни се появиха многобройни уреди за изправяне и къдрене на косата, които ни предоставят невероятно много възможности да постигнем всякакви ефекти, да експериментираме и да се вдъхновяваме от тенденциите в модата по всички краища на света.

Електрическата преса за коса е сред най-използваните уреди за изправяне (а и не само). Обикновено изправянето с нея не отнема много време, което я прави тъкмо толкова популярна. Ето няколко простички съвета, които могат да ви бъдат от полза при избирането на подходящата преса и нейната употреба: • Консултирайте се с фризьора си – той/ тя ще ви даде най-точна оценка в какво състояние е косата ви и дали това е точният момент за употребата на преса и други подобни уреди. Освен това от опит може да ви сподели кои марки преси са по-добри от други и какви са техните предимства. Фризьорът ви също така ще ви посъветва какъв вид преса ще бъде най-подходящ за вашия тип коса.

• Разгледайте различни модели преса за коса и се информирайте – доста лесно при възможностите, които предлага интернет днес. Направете своето проучване, сравнете различните преси – наистина няма смисъл да купувате уреда прибързано. Обърнете внимание на плочите – обикновено керамични или титаниеви. Пресите с керамични плочи нагряват равномерно и са по-подходящи за употреба в домашни условия, докато титаниевите нагряват косъма по-бързо, би трябвало да предоставят по-дълготраен ефект, но някои фризьори смятат, че не са подходящи за ежедневна употреба.

Други преси за коса пък имат само керамично покритие, докато основата на плочите е от друг материал (често алуминий).

Турмалиновите плочи би следвало да неутрализират отрицателните йони, предоставяйки гладка и блестяща коса с по-малко нагряване.

• Винаги се информирайте каква е температурата на нагряване – някои преси имат дисплей, други не. Това е важно и при покупката на термозащитен спрей. Други предимства на … (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница 2 )

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *