Препоръчани
Начало » Хитрини за дома » Хладилник – какво не бива да се съхранява

Хладилник – какво не бива да се съхранява

хладилник
продукти, които не се съхраняват в хладилник

Какво не бива да се съхранява в хладилник!

Обикновено си мислим, че нашият хладилник е най- сигурното място за съхранение на хранителни продукти, но не винаги е така. Първо искаме да ви кажем, че в него спокойно може да се съхраняват изключително много продукти, като естествено трябва да се съобразяваме със срока им на годност. Изправният хладилник е чудесно място за изстудяване на бира, бяло вино и вино розе, ракия, водка, мастика, джин и др. високоалкохолни напитки, както и безалкохолни напитки, сокове и фреш. Повечето хранителни продукти е препоръчително да се съхраняват в хладилник, но тук ще ви посочим някои храни и напитки, които не бива да се съхраняват в хладилник, защото променят вкусовите и хранителните си качества.

Не бива да съхранявате в хладилник:

Червено вино– съхранява се в изби или други помещения в наклонено положение, така че виното да опира в корковата тапа, защото така се предотвратява изсъхването на корка и евентуалното проникване на въздух в бутилката, което ще доведе до окисляване и влошаване на качеството на виното. Сервира се със стайна температура.

Ликьори– тези средноалкохолни напитки също не се съхраняват в хладилник и се сервират със стайна температура.

Уиски– сервира се със стайна температура и лед.

Зехтин– при съхранение при ниски температури зехтина преминава от течно в полутвърдо състояние и на практика става невъзможно използването му, докато не придобие стайна температура.

Чай- независимо дали е на пакетчета или в насипно състояние, чаят няма място в хладилника, защото трябва да се съхранява на сухо и проветриво място. В хладилника има доста влага и чаят ще влоши вкусовите си качества и ще абсорбира много от миризмите на другите продукти.

Кафе– както и чаят, кафето не бива да се слага в хладилна среда най- вече заради влошаване на ароматните и вкусови качества. За кафето има специални изисквания за съхранение, за да си запази специфичният аромат, но никога това не бива да е в хладилник.

Лук и чесън– тези два зеленчука също нямат място в хладилника, защото се нуждаят от сухо и проветриво място за съхранение. Влагата ще доведе до бързо загниване на тези зеленчуци.

Домати– изключително е неприятно, когато… (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница)

Един коментар

  1. Пчелен мед,защото се променят вкусовите му качества и състояние. Медът трябва да се съхранява на стайна температура на сухо място на

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *