апр. 192015
 

Print this page
Print
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Facebook
Facebook

Сподели с приятели!
боб с наденица

боб с наденица – лесна рецепта

Предполагам, че няма българско семейство, в което да не се приготвя боб с наденица. Едно от любимите ястия на повечето мъже.

Вкъщи моите мъже също не са изключение и често питат кога ще има боб с наденица. Боб готвя веднъж седмично по различни начини (вижте рецептите за боб чорба по манастирски, боб в гърне, боб с пушени ребра) и за това никога не омръзва. Когато приготвяте боб с наденица, естествено започвате от приготвянето на боба, който изисква повече време.

Продукти за боб с наденица:

250-300 гр. боб, сол, джоджен, домат, морков, чушка, лук, олио, червен пипер, брашно, наденица. Приготвяне на ястието: боба се проверява за некачествени зърна, които се отделят, след което се измива добре и се оставя за 8-12 часа да кисне в студена вода. След накисването, водата се изхвърля. Слагате боба в тенджерата, в която ще се вари и наливате студена вода, колкото да го покрие и оставяте да заври, след което изхвърляте водата и отново наливате вода да се покрие и правете същата процедура.

След втората или третата вода наливате 1-1200 л. вода и оставяте да заври (внимавайте да не кипне). Намалявате температурата на котлона и оставяте да къкри около 40 минути до 1 час, зависи от боба. Докато вашия боб къкри, нарежете на ситно лука, моркова и чушката. След 40 минути проверете боба и, ако е омекнал добавете сол по ваш вкус и зеленчуците без домата. Оставете да се свари напълно и тогава добавете ситно нарязания домат или 3-4 лъжици консервиран домат. Варете 3-4 минути след добавянето на домата. Подправете с връзка пресен… (ВИЖТЕ повече на следващата страница)

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(задължително)

(required)