Кафемашина – как да се грижим

кафемашина
кафемашина за еспресо

Почти във всеки дом вече присъства кафемашина за еспресо.

Има много начини за приготвяне на ароматно кафе, но за българският вкус като че ли най- добре пасва консистенцията и аромата на еспресото. Трябва да се знае, че приготвянето на качествено кафе зависи не само от качеството на кафемашината, а и от сортовете кафе, които се използват и начина на приготвяне. Кафето от сорта Арабика е силно ароматно, но има по- малка плътност, докато при сортовете Робуста е обратното.

Затова се съчетават в различни съотношения двата сорта, за да се получат желаните вкусове. Тук искаме да ви дадем няколко важни съвета относно използването на непрофесионални кафемашини за еспресо с помпа с мощност до 15 bar в домашни условия, за да се наслаждавате по- дълго време на приготвяното от тях кафе.

На пазара има изключително разнообразие от непрофесионални модели и марки кафемашини с помпа, като принципа на действие при всичките е почти еднакъв. Разликата е основно в качеството на използваните материали, допълнителните екстри, системата за образуване на пяна, цвят и др.

Въпрос на личен избор е да прецените каква марка да си закупите, като естествено има лидери на пазара за качество на приготвяните напитки, но пък при тях цената е по- висока.

Има няколко основни правила, за да си направите хубаво кафе с вашата кафемашина.

Първо трябва да сте си купили качествено кафе което е предназначено за приготвяне на еспресо кафемашина, защото структурата на кафето за този тип машини е такава, че да … (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница)

Относно admin

Погледнете също

Интернет – как да общуваме

Как да общуваме в интернет? Много хора си задават въпроса какво да правим, когато общуваме …

Един коментар

  1. Много полезна информация. Ще чакам съвети и за машина за Шварц кафе 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *