авг. 282015
 
 28.08.2015  съвети  Add comments

Print this pageTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on Facebook
Сподели с приятели!
кафемашина

кафемашина за еспресо

Почти във всеки дом вече присъства кафемашина за еспресо.

Има много начини за приготвяне на ароматно кафе, но за българският вкус като че ли най- добре пасва консистенцията и аромата на еспресото. Трябва да се знае, че приготвянето на качествено кафе зависи не само от качеството на кафемашината, а и от сортовете кафе, които се използват и начина на приготвяне. Кафето от сорта Арабика е силно ароматно, но има по- малка плътност, докато при сортовете Робуста е обратното.

Затова се съчетават в различни съотношения двата сорта, за да се получат желаните вкусове. Тук искаме да ви дадем няколко важни съвета относно използването на непрофесионални кафемашини за еспресо с помпа с мощност до 15 bar в домашни условия, за да се наслаждавате по- дълго време на приготвяното от тях кафе.

На пазара има изключително разнообразие от непрофесионални модели и марки кафемашини с помпа, като принципа на действие при всичките е почти еднакъв. Разликата е основно в качеството на използваните материали, допълнителните екстри, системата за образуване на пяна, цвят и др.

Въпрос на личен избор е да прецените каква марка да си закупите, като естествено има лидери на пазара за качество на приготвяните напитки, но пък при тях цената е по- висока.

Има няколко основни правила, за да си направите хубаво кафе с вашата кафемашина.

Първо трябва да сте си купили качествено кафе което е предназначено за приготвяне на еспресо кафемашина, защото структурата на кафето за този тип машини е такава, че да … (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница)

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(задължително)

(required)