понеделник , август 3 2020
Препоръчани

Печен конфитюр от сини сливи

конфитюр от сини сливи
Ароматен конфитюр от сини сливи

Сега е времето, в което може да приготвите конфитюр от сини сливи.

Рецептата е лесна, защото се пече във фурната и няма нужда да сте непрекъснато до него. Засичала съм времето от слагането на тавата във фурната, до момента на изваждането- времето е два часа. През това време си върша и нещо друго.

Ето какви продукти ще са ви необходими за приготвянето на този печен конфитюр от сини сливи:

Два килограма и половина сини сливи, 2-3 (може и повече) листа от индрише, 1 кг захар, 1 чаена лъжичка с връх лимонена киселина.

Приготвяне на конфитюра: сините сливи се измиват и изчистват от костилките. Може да оставите плодовете на половинки, но може да ги нарежете и по-на ситно. Сложете ги в голяма тенджера и ги посипете със захарта (ползвайте качествена захар, ако искате да нямате проблем със зимнината си). Добавете и листенцата индрише.

Оставете в хладилник за една нощ (ако нямате време, не го правете, но по този начин сините сливи стават с различна структура впоследствие. Не се разваряват).

Прехвърлете плодовете със захарта в голяма и по възможност по-дълбока тава. Сложете тавата в предварително загрята фурна на 200 градуса. По време на печенето разбъркайте 3-4 пъти.

Когато забележите, че конфитюрът е започнал да се сгъстява (това се случва след около час и четиридесет минути) добавете лимонената киселина и разбъркайте много добре.

Оставете още малко време- около 5 минути да се пече и извадете от фурната. Врящият конфитюр от сини сливи се насипва веднага в леко затоплени бурканчета с капачки на винт (внимавайте да не се изгорите). Щом затворите с капачката, обръщате бурканчетата и ги … (ПРОДЪЛЖАВА на Страница 2 )

Погледнете също

Джиндер бира

Джинджифилова бира – домашна рецепта

Домашна джинджифилова бира От известно време приготвям вкъщи джинджифилова бира. Днес намерих малко време и …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *