авг. 272015
 

Print this pageTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on Facebook
Сподели с приятели!
конфитюр от сини сливи

Ароматен конфитюр от сини сливи

Сега е времето, в което може да приготвите конфитюр от сини сливи.

Рецептата е лесна, защото се пече във фурната и няма нужда да сте непрекъснато до него. Засичала съм времето от слагането на тавата във фурната, до момента на изваждането- времето е два часа. През това време си върша и нещо друго.

Ето какви продукти ще са ви необходими за приготвянето на този печен конфитюр от сини сливи:

Два килограма и половина сини сливи, 2-3 (може и повече) листа от индрише, 1 кг. захар, 1 чаена лъжичка с връх лимонена киселина.

Приготвяне на конфитюра: сините сливи се измиват и изчистват от костилките. Може да оставите плодовете на половинки, но може да ги нарежете и по-на ситно. Сложете ги в голяма тенджера и ги посипете със захарта (ползвайте качествена захар, ако искате да нямате проблем със зимнината си). Добавете и листенцата индрише. Оставете в хладилник за една нощ (ако нямате време, не го правете, но по този начин сините сливи стават с различна структура впоследствие. Не се разваряват). Прехвърлете плодовете със захарта в голяма и по възможност по-дълбока тава. Сложете тавата в предварително загрята фурна на 200 градуса. По време на печенето разбъркайте 3-4 пъти.

Когато забележите, че конфитюрът е започнал да се сгъстява ( това се случва след около час и четиридесет минути) добавете лимонената киселина и разбъркайте много добре. Оставете още малко време- около 5 минути да се пече и извадете от фурната. Врящият конфитюр от сини сливи се насипва веднага в леко затоплени бурканчета с капачки на винт (внимавайте да не се изгорите). Щом затворите с капачката, обръщате бурканчетата и ги … (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница Pages 2 ⇓)

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(задължително)

(required)