Пача чорба – бистра …

пача чорба
Пикантна пача чорба

Приготвяте ли в този сезон такава пача чорба?

Доколкото знам не се готви навсякъде тази пача чорба, но в нашия край по това време на годината гонят болестите с нея 😉

Много е лесна за приготвяне и е икономична от към продукти. Сгряваща в студените зимни дни, защото лютото и чесънът са неразделна част от нея.

Необходими продукти за пача чорба:

2 свински крачета, 2 свински ушета, черен пипер, сол, чесън, лют едър червен пипер, оцет.

Приготвяне: първо прегледайте добре крачетата и ушите, измийте ги добре и отстранете евентуално непочистените участъци с четина. Ако имате възможност, сложете ги да се варят в тенджера под налягане. Добавете сол, вода колкото да ги покрие и 5-6 зърна черен пипер и ги варете 1 час. В случай, че нямате тенджера под налягане и варите в обикновена тенджера, налейте вода над нивото на краката и ушите поне 5-6 см.

При този вариант слагате пипера и солта и щом водата завири, премахвате пяната и намалявате температурата на минимум. Варите до готовност на тих огън с капак. Желателно е да не разреждате бульона и да остане концентриран. Готовите сварени крака и уши се оставят да се охладят. Ушите се нарязват на хапки, краката се обезкостяват и отделените парченца месо също се нарязват или накъсват на хапки. Някой домакини прибавят … (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница 2 )

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *