Карамелов крем – парфе

вкусен карамелов крем
карамелов крем – парфе

Този карамелов крем е невероятно вкусен и лесен за приготвяне. Приятен десерт за всяко време и сезон.

Ето какви продукти ще са ви необходими за приготвянето на този вкусен карамелов крем – парфе: 500 мл. прясно пълномаслено мляко, 10 гр. желатин, 200 мл. сладкарска подсладена сметана, 150 гр. захар (количеството на захарта може да намалите или увеличите според вкуса си), 100 мл. гореща вода и 50 мл. студена вода.

Приготвяне на вкусният карамелов крем:

Накиснете желатина в 50 мл. студена вода (в чашка наливате 50 мл. студена вода и изсипвате 10 гр. желатин при непрекъснато бъркане, за да не се образуват гранули).

Оставете го да набъбне добре. Сложете 150 гр. захар в подходящ съд, като добавите 1 супена лъжица вода, да се навлажни захарта. Слагате на котлона и правите карамел с не много тъмен цвят (дори отместен от котлона карамела продължава да става по-тъмен, така, че не чакайте да потъмнява).

Изчакайте леко да се охлади 2-3 минути и налейте 100 мл. гореща вода при него. Върнете на котлона и оставете да се разтвори напълно карамела във водата. Това се прави с цел да не ви се пресече прясното мляко от горещия карамел.

Щом карамелът се е разтворил напълно във водата, налейте прясното мляко и оставете да заври. Махнете от котлона и изсипете вътре набъбналият желатин. Разбъркайте до пълното му разтваряне и оставете карамеловото мляко да се охлади напълно.

След като напълно млякото се е охладило разбийте сладкарската сметана докато стане достатъчно твърда. Към разбитата сметана при непрекъснато разбиване на ниска степен с миксер наливайте от карамеловото мляко. Щом сместа стане … (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *