Бисквитена торта с нишесте

бисквитена торта с нишесте
Вкусна бисквитена торта с нишесте

Тази бисквитена торта с нишесте е емблематична за детските градини на миналия век.

Предполагам, че не само в нашето семейство се приготвя такава бисквитена торта с нишесте. Както казва съпругът ми, тя задължително трябва да е с розово нишесте с аромат на ягода или малина. 🙂

Необходими продукти за бисквитената торта:

225 гр. бисквити от типа на петит бьор, 750 мл. прясно мляко, 50 гр. нишесте ягода или малина, 100 гр. захар. Сладко от ягоди или малини и кокосови стърготини ако желаете да направите точно като моята торта.

Още: форма за терин.

бисквитена торта с нишесте от ягоди

Приготвяне: отделете 150 мл. прясно мляко от предвиденото общо количество и в него разтворете нишестето. Към останалото мляко сложете захарта и сложете на котлона да се загрее до точка на кипене. Към загряното мляко при непрекъснато бъркане налейте млякото с нишестето. Сварете на крем.

Във формата на терина наредете един ред от бисквитите и залейте равномерно с горещия крем. Наредете втори ред бисквити и пак крем. По този начин продължавате докато бисквитите и кремът свършат.

чудесна бисквитена торта с нишесте

Оставяте подготвената торта напълно да изстине на стайна температура, след което я прибирате за 2-3 часа в хладилник. Охладената торта обърнете в подходящ поднос и ако искате може да я намажете отгоре с малко сладко от ягоди или малини според нишестето което сте ползвали. Поръсете с кокосови стърготини.

Вашата бисквитена торта е готова. Ето такава беше тази торта, която често се даваше в детската градина когато бях малка. 😉

Ако обичате шоколад, вижте как може да си приготвите шоколадова бисквитена торта по тази изпитана рецепта:
ШОКОЛАДОВА БИСКВИТЕНА ТОРТА

3 Коментари

  1. Такъв цвят не може да се докара с обикновено нишесте . Определено сте го подсилили допълнително с боя

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *