Парени люти чушлета …

парени люти чушлета
Пикантни парени люти чушлета

Тези парени люти чушлета може да направите от всички сортове.

Може да смесите като мен, по-люти, средно люти и сладки или да ги приготвите само от люти.

Необходими продукти за парени люти чушлета:

3 кг люти чушлета по ваш избор, 250 мл винен оцет, 3 супени лъжици сол, 15 супени лъжици захар (в случай, че чушлетата са много люти, може да сложите и 20 супени лъжици захар), 2-3 дафинови листа, черен пипер на зърна, 2-3 зърна бахар, чесън, 2 връзки целина листа, 100 мл олио, 800 мл вода.

Приготвяне: лютите чушлета се измиват и дръжките се подравняват. Всяко едно чушле се пробива с дебела игла или се пробожда с върха на малко ножче.

В тенджера правите марината от захарта, водата, оцета, солта, 10-тина зърна черен пипер, зърната бахар и дафиновият лист. Щом маринатата заври, намалете температурата на котлона и оставете 5 минути да къкри леко, докато ароматите се смесят.

Нарежете си целината на едро. Чесънът също се почиства от люспите и се нарязва (количеството вие определете, някой харесват с повече чесън, други с по-малко).

Смесете нарязаната целина и чесъна и разбъркайте. Вземете четвърт от подготвените люти чушлета и ги пуснете във врящата марината. Разбъркайте ги и щом марината заври отново извадете в тава. Направете същото и с … (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница)

4 Коментари

  1. светла чорова

    преписах рецептата, но водата не е ли много

  2. Svetlana Pashova

    Навярно са вкусни! Искамда ги направя, но края на рецептата липсва, а не може да се включи следващата страница, за да се види края. моля да изправите това!

    • Натиснете страница 2 ( Pages 1 2 ) Намира се в левият край под публикацията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *