Кашкавал пане – класика в кухнята

Колекция рецепти- кашкавал пане!

Кашкавал пане и люта чушка

кашкавал пане

Повечето домакини знаят как се приготвя тази класика- кашкавал пане, но други имат нужда от малко помощ, за да си го приготвят сами.

Затова ви предлагам моите два варианта за това вкусно ястие, което в даден случай може да бъде използвано и като топло предястие.

Необходимите продукти за първия вариант са: кашкавал по 100 грама на човек, царевично брашно, олио, галета и яйца. Ако го използвате за основно ястие, предвидете по 200 г на човек.

Трябва ви и олио в което да изпържите вашия кашкавал пане.

Нарязаният на подходящи за пържене парчета кашкавал овалвате първо в царевичното брашно, след това в разбитите яйца и накрая в галетата. Панировката трябва да покрие добре парчетата кашкавал.

продукти за кашкавал пане

(Може да го приготвите предварително и да го съхранявате в хладилника до момента на пърженето).

След това слагате съда, в който ще пържите вашия кашкавал пане на котлона и загрявате добре олиото. Количеството му трябва да е повече, за да се получи маслена баня.

Накрая потапяте кашкавала в разбитите яйца и пържите от двете страни до получаване на приятен златист загар.

кашкавал пане в кори за баница

Сега искам да ви представя и един бърз вариант за приготвяне на кашкавал пане! Взимате тънки кори за баница, отново по 100 грама кашкавал на човек и яйца. Всяко парче кашкавал завивате както е показано на снимката.

Така приготвените пакетчета потапяте в разбитите яйца да се покрият добре от всички страни. Изпържете ги в повече сгорещена мазнина по описания по-горе начин до получаването на приятен златист загар от всички страни.

Кашкавал пане е едно изключително лесно и бързо за приготвяне вкусно ястие, което може да бъде сервирано и като топло предястие с гарнитура по ваш избор. От голямо значение за получаването на качествени парченца паниран кашкавал е самият кашкавал да е … (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница 2 )

7 Коментари

 1. Това с корите за баница е страхотно. Направих го, но с малка добавка- след яйцата ги овалях в сусам. Получи се невероятно. Сега правя всякакви импровизации, с най-различни пълнежи. Благодаря за чудесната идея.

 2. Ии още по-бърз начин. Мокрриъе с вода парчетата кашкавал потспяте в галета ->яйце->галета-> ии пържите. Разбира се в много загрято олио. И по преценка малка вода в яйцата. 😉

 3. Ралица

  Страшно много го харесвам!!!

 4. данита

  много интересно предложение, и със сигурност става добре

 5. Венцислава

  Благодаря Ви за страхотната идея с корите за баница. Това е най-хубавия и сполучлив кашкавал-пане, който съм правила….Адмирации!

  • znam po lesen na4in i stava super razbivate 3 qica s brawno do polu4avane na gasta smes i slet tova dobaviate bira po malko dokato se polu4i smes malko po gasta ot boza;potapiate par4etata ka6kaval i parjite….:D

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *