февр. 082014
 

Print this page
Print
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Facebook
Facebook

Сподели с приятели!

Колекция рецепти- кашкавал пане!

вкусен кашкавал пане

Кашкавал пане и люта чушка

Повечето домакини знаят как се приготвя тази класика- кашкавал пане, но други имат нужда от малко помощ, за да си го приготвят сами.

Затова ви предлагам моите два варианта за това вкусно ястие, което в даден случай може да бъде използвано и като топло предястие. Необходимите продукти за първия вариант са: кашкавал по 100 грама на човек, царевично брашно, галета и яйца.

Трябва ви и олио в което да изпържите вашия кашкавал пане.

Нарязаният на подходящи за пържене парчета кашкавал овалвате първо в царевичното брашно, след това в разбитите яйца и накрая в галетата. Панировката трябва да покрие добре парчетата кашкавал.

продукти за кашкавал пане

(Може да го приготвите предварително и да го съхранявате в хладилника до момента на пърженето). След това слагате съда, в който ще пържите вашия кашкавал пане на котлона и загрявате добре олиото. Количеството му трябва да е повече, за да се получи маслена баня.

Накрая потапяте кашкавала в разбитите яйца и пържите от двете страни до получаване на приятен златист загар.

кашкавал пане в кори за баница

Сега искам да ви представя и един бърз вариант за приготвяне на кашкавал пане! Взимате тънки кори за баница, отново по 100 грама кашкавал на човек и яйца. Всяко парче кашкавал завивате както е показано на снимката. Така приготвените пакетчета потапяте в разбитите яйца да се покрият добре от всички страни и пържите в повече сгорещена мазнина по описания по-горе начин до получаването на приятен златист загар от всички страни.

Кашкавал пане е едно изключително лесно и бързо за приготвяне вкусно ястие, което може да бъде сервирано и като топло предястие с гарнитура по ваш избор. От голямо значение за получаването на качествени парченца паниран кашкавал е самият кашкавал да е … (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница 2 )

  7 коментара to “Кашкавал пане – класика в кухнята”

  1. Това с корите за баница е страхотно. Направих го, но с малка добавка- след яйцата ги овалях в сусам. Получи се невероятно. Сега правя всякакви импровизации, с най-различни пълнежи. Благодаря за чудесната идея.

  2. Ии още по-бърз начин. Мокрриъе с вода парчетата кашкавал потспяте в галета ->яйце->галета-> ии пържите. Разбира се в много загрято олио. И по преценка малка вода в яйцата. 😉

  3. Страшно много го харесвам!!!

  4. много интересно предложение, и със сигурност става добре

  5. Благодаря Ви за страхотната идея с корите за баница. Това е най-хубавия и сполучлив кашкавал-пане, който съм правила….Адмирации!

    • znam po lesen na4in i stava super razbivate 3 qica s brawno do polu4avane na gasta smes i slet tova dobaviate bira po malko dokato se polu4i smes malko po gasta ot boza;potapiate par4etata ka6kaval i parjite….:D

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(задължително)

(required)