февр. 272015
 

Print this page
Print
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Facebook
Facebook

Сподели с приятели!

кефирени мекици

кефирени мекици

Днес реших да направя тези вкусни кефирени мекици.

Тестото за чудесните кефирени мекици е меко и много еластично. Самите мекици са с различен вкус и структура на тестото. Горещо препоръчвам на хората, които разполагат с кефир да си ги направят ако имат възможност и желание, разбира се 🙂

Необходими продукти за вкусните кефирени мекици:

200 мл. кефир, 1 пакетче суха мая (за 500 гр. брашно), 1 чаена лъжичка сол, половин чаена лъжичка захар, 1 яйце, около 500 гр. брашно, 50 мл. хладка вода и олио за пържене. Ето и начина на приготвяне: брашното се пресява и се прави кладенче в него. В хладката вода сложете захарта и маята. Разбъркайте добре и оставете маята да се активира (шупне). Смесете маята с кефира и яйцето.

Сложете солта в кладенчето и тогава добавете смесената с кефира мая. След това замесете гладко и еластично тесто. Оставете го в намаслен съд да втаса до удвояване на обема (аз замесих тестото вечерта, за да ми е готово сутринта като стана. В хладилника този вид тесто видимо изглежда като не втасало, но това не бива да ви притеснява. То се е отпуснало достатъчно и няма да ви подведе).

От втасалото тесто късайте късчета с големината на яйце и леко и внимателно разтегляйте, както разтегляте за мекици. Пържете вашите кефирени мекици в маслена баня, на средна… (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница) 

  One Response to “Кефирени мекици – лесни и вкусни”

  1. Рецептата е много хубава. Правя вече няколко пъти мекиците и мога да кажа, че са страхотни.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(задължително)

(required)