Коледна кутия за подарък

Красива Коледна кутия
Коледна кутия

Направи си сам Коледна кутия!

Коледа е един изключителен празник и когато някои си направи сам украса за елхата или декорация за масата или сам изработи уникален коледен подарък, той се чувства удовлетворен и щастлив. Затова ви предлагаме една креативна идея как да си изработите за подарък Коледна кутия.

Чудесното настроение, което носят Коледните празници ни зарежда с енергия и ни кара да разгърнем творческите си умения. Вижте как да си направите сами  прекрасна Коледна кутия за подарък или за съхранение на коледни лакомства.

За нейната изработка ще са ви необходими кутия от дърво или от натурално папиемаше, акрилна боя, декупажно лепило, салфетка подходяща за декупаж, панделка, акрилен лак, четка или дунапренен тампон, брокатено лепило. Капака на тази Коледна кутия боядисайте плътно с бяла акрилна боя. След като изсъхне добре изрязвате от салфетката вашия Коледен мотив и вземате най- горния слой от салфетката с който ще работите.

Намазвате повърхността на капака с декупажно лепило равномерно. Полагате отгоре салфетката като внимателно я изпъвате и приглаждате, след което с помощта на широка четка и декупажното лепило избутвате всички въздушни мехурчета, като започвате от средата към периферията, нанасяйки отново равномерно от лепилото.

Оставете да изсъхне и през това време боядисайте долната част на вашата Коледна кутия. Долната част  на кутията може да бъде в цвят бордо или предпочитан от вас цвят. Когато и двете части на новата ви Коледна кутия са изсъхнали- лакирайте с акрилния лак. Като изсъхне лакът, пристъпете към финалната декорация на уникалната ви Коледна кутия. Там където желаете да има … (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *