февр. 072017
 

Print this page
Print
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Facebook
Facebook

Сподели с приятели!
паламуд

веян паламуд

Рецепта за неустоимо вкусен веян паламуд.

Рецептата за този веян паламуд не е моя. Дори паламуда не съм приготвила… Този деликатес ни бе изпратен от приятелите ни Сиана и Коко, които любезно споделиха с мен рецептата си. Благодарение на тяхното съдействие имаме тази чудесна рецепта. На всички решили да си приготвят тази веяна черноморска риба препоръчвам рецептата на Коко. Приготвена по този начин, рибата става изключително вкусна!

Необходими продукти за веян паламуд:

Паламуд, сол, сурово яйце, вода.

Приготвяне: рибата/рибите се почистват старателно от вътрешностите, като се цепва ципата с кръвта до костта. Измива се много хубаво от кръвта и се слага в саламура от сол и вода. Насищате водата със сол толкова, че като пуснете сурово яйце, то трябва да изплува на повърхността. В тази саламура се поставя рибата, като всеки ден саламурата се сменя. Това се прави 3 последователни дни. Третия ден след като се извади от саламурата, паламудът се осолява с едра сол отвсякъде и се оставя на студено да престои поне 15 дена.

След престоя в солта, рибата се изважда и се слага отново за 3 дни във вода да се обезсоли. Всеки ден водата се сменя. След третия ден рибата се вързва за опашката и се окача на проветриво място да се вее. Водата от нея трябва хубаво да се отцеди. Когато месото на… (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница)

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(задължително)

(required)