юни 192017
 

Print this pageTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on Facebook
Сподели с приятели!
конфитюр от черница

Различен конфитюр от черница

Възползвайте се от момента и непременно си направете този конфитюр от черница.

Тази рецепта е за всички, които до сега не са приготвяли този по-различен конфитюр от черница. Приготвянето му е изключително лесно. Няма значение какъв е цвета на плода. При мен са два цвята бяла и бледо лилава черница. В края на рецептата ще напиша колко е полезен този плод и при кои заболявания се използва.

Необходими продукти: плодове черница и желираща захар.

Още: малки бурканчета с капачки на винт.

Приготвяне за конфитюр от черница:

Няма да давам точно количество на плода, защото количеството плод е равно на количеството захар. Тоест ако имате 1.200 кг. плод черница, ще сложите толкава захар.

Набраните плодове се измиват и 1/3 от тях се намачкват с преса за картофи. Намачканите плодове се смесват с целите и се насипват с необходимото количество желираща захар. Разбъркват се добре и се поставят на котлона. Разбърквайте начесто в началото докато захарта се стопи. Засечете времето от момента на завиране на конфитюра. Варенето трябва да трае между 4 и 6 минути, не повече. Ще ви се стори рядко, но щом започне да изстива ще се желира от пектина, който съдържа захарта.

Веднага налейте горещия конфитюр в затоплени и сухи бурканчета. Затворете с капачките и обърнете надолу. Оставете така да изстинат. Работете с ръкавици! Внимавайте да не се изгорите!

Вашия конфитюр от черница и готов.

Все още има хора, които не знаят какво представлява желиращата захар. Желиращата захар е захар с пектин и лимонена киселина. Приготвена е в съотношение, което е подходящо за бързо приготвяне на конфитюри.

Както казах в началото, ще ви разкажа накратко за черницата. Като цяло всичко от това дърво се използва – корените, кората , листата и плодът.

Листата на черницата се използват за приготвянето на сарми. Консумацията им като… (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница)

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(задължително)

(required)