окт. 262015
 

банички пури

банички пури

Тези банички пури са невероятно вкусни и лесни за приготвяне.

Вкъщи винаги закусваме, затова се старая да разнообразявам закуските. Баничките пури са един бърз и лесен вариант за закуска. Може да си ги приготвите предварително от вечерта и сутринта само да ги изпържите или да си ги замразите за след няколко дена. А дори да решите да ги направите същата сутрин, уверявам ви, че 12 банички пури ще ви отнемат не повече от 10 минути за приготвяне и още толкова да ги изпържите и сервирате.

Необходими продукти за банички пури:

2 правоъгълни дебели кори за баница (винаги проверявайте срока на годност на корите, старите кори се чупят лесно и няма да ви свършат работа), 100 гр. сирене, 1 яйце, олио за пържене. Ако мислите, че баничките ще са малко за вашето семейство, удвоете продуктите.

Начин на приготвяне: всяка кора се реже на 6 квадрата. Сиренето намачкайте с вилица и добавете яйцето. Разбъркайте добре и добавете 1 супена лъжица олио. Разбъркайте отново. Сложете квадратната кора да изглежда като ромб. Сложете 1 чаена лъжичка от сместа по дължина както е показано на снимката. Намажете с четка и вода половината на ромба. Прегънете да затворите плънката, да направите триъгълник и отново намажете с вода.  Загънете един срещу друг двата върха и навийте на стегнато рулце.

Следете последователността на снимките. Много е важно върхът на кората да прилепне добре, ако е нужно намажете го отново с малко вода. Подгответе всички банички пури и загрейте олиото. Баничките се … (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница)

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(задължително)

(required)