авг. 052013
 

Print this page
Print
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Facebook
Facebook

Сподели с приятели!

Ако ви предстои ремонт на жилището и искате да разнообразите изгледа на стените с този красив ефект, може да експериментирате с тази хитрина.

Желателно е да изпробвате новата техника за различен ефект на малък участък, който е на по закътано място и след това смело да продължите с цялото жилище. Необходимо е първо да си подготвите стените за боядисване като премахнете нездравите участъци и ги шпакловате, след това ако е необходимо да грундирате и след това започвате да боядисвате. Ще трябва да минете поне два пъти стените с боя, като този ефект ще го постигнете с вторият слои боя. Първият слой боя трябва да бъде по- светъл. След като сте боядисали стените, изчаквате поне 6 часа да изсъхнат /в зависимост от температурата и влажността на въздуха може да се наложи да изчакате и 24 часа/ След това започвате да правите този уникален ефект. Първо нанасяте плътен слой боя с валяка и докато още не е засъхнала поставяте върху мокрият участък тънко полиетиленово фолио, като не се стараете да бъде изпънато. После с широка и мека четка приглаждате фолиото и отлепвате. Където има гънки по фолиото, те се отпечатват върху стената и създават тази специфична структура. Така по- светлият долен слой придава интересна структура на боята.

ефект с латекс

красив ефект за стената

Вижте ТУК още Домашни хитрини!

  3 коментара to “Ефект при боядисване на стени”

  1. И без обяснение може да се сети човек,които е полагал боя сам без майстори!

  2. А, СЕГА С ОБЯСНЕНИЕТО СЕ РАЗБИРА ЗА КАКВО СТАВА ДУМА. ДА ИНТЕРЕСНО Е МНОГО!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(задължително)

(required)