Препоръчани

Компот от сини сливи

компот от сини сливи

Време е да се направи ароматният компот от сини сливи.

Не, че има нещо сложно в приготвянето на компот от сини сливи, но за начинаещия кулинар всяка подробност е от значение. Никога не подценявайте домашните компоти.

Със сигурност знаете какво съдържат и как са приготвени, особено ако плодовете са от вашата градина. При тях може да контролирате захарта и да ги направите по ваш вкус.

Добре е да знаете, че за приготвянето на компота, се използват месести добре узрели (не презрели) сливи с нежна кожица. Плодът трябва да съдържа достатъчно захари и на вкус да е умерено кисел. След топлинната обработка плодовете трябва да запазят своята плътност и да не са размекнати. Не трябва да се отделят от плода частици, които да потъмнят сиропа на компота.

Ето какви продукти ще са ви необходими за приготвянето на домашния компот от сливи: сини сливи, захар, листенца индрише по желание.

Приготвяне на компота от сини сливи:

Сините сливи се измиват. Разрязвате ги на половинки и отстранявате костилките и слагате плодовете в бурканите. Леко стръскайте всеки буркан, за да се наместят плодовете. Количеството плодове не бива да е по-малко от половин буркан. Тези, които харесват аромата на индрише да сложат на всеки буркан по листенце-две.

По принцип този компот е добре да се залее с 30-35%-тов горещ захарен сироп, което се пада около 110 г захар на буркан. Бурканите се затварят с капачка и се стерилизират 20-25 минути. В случай, че не ви се занимава със захарен сироп, просто сложете захар и долейте вода. Преди да сложите бурканите да се варят разклатете всеки буркан добре, за да се разтвори захарта.

Ето, че не е трудно да си направите домашен компот от сини сливи.

Ако искате може да си приготвите и много вкусен конфитюр от сини сливи. Вижте тази рецепта: ПЕЧЕН КОНФИТЮР ОТ СИНИ СЛИВИ

Погледнете също

Домашен крамбъл

Крамбъл с праскови и къпини

Крамбъл е най-лесният десерт, който можете да си приготвите. Днес моят крамбъл е с праскови …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *