Препоръчани

Патладжан – ветрило с кашкавал

патладжан - ветрило
Вкусен патладжан – ветрило

Изпитана рецепта за вкусен патладжан – ветрило.

Ако сте любители като нас на патладжана, може да приготвите патладжан – ветрило. Лесен и много вкусен. Търпи импровизации по ваш вкус и не е нужно да се придържате към строго определена рецепта. Патладжан – ветрило може да сервирате като топло предястие или като основно ястие.

Искам да ви кажа нещо което е много важно когато избирате и купувате патладжан: на първо място избирайте патладжана по кората. Тя трябва да е гладка и естествено лъскава (показател за свежестта на зеленчука). Второто нещо е, избирайте възможно еднакви по големина вашите патладжани. Така когато ги приготвяте всички ще станат готови по едно и също време.

Необходими продукти за приготвянето на патладжан – ветрило:

Изберете по- дребни и еднакви патладжани според броя хора, на които ще го сервирате.  Всеки патладжан се реже на 4 като разреза стига до дръжката. Посолява между разрезите и се оставя за 20-30 минути да пусне кафявия си горчив сок, макар, че този който се продава по магазините е сорт, който няма горчивина.

След като е отлежал, се изплаква с вода и с леко притискане към дръжката се разперва и оформя като ветрило. Между разрезите се намазва със зехтин (олио), слага се в тавата, в която ще го печете (аз я застилам с хартия за печене). Между филийките на вашият патладжан – ветрило поставяте тънък резен … (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница)

Погледнете също

Банички

Банички бойоз по рецепта на Nefes Canan Özalp

Няма да казвам от кога се каня да направя тези банички бойоз 🙂Джани, както винаги …

2 коментара

  1. Вкусотия 🙂 И наклепан с кайма също става

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *