юни 162015
 

Print this page
Print
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Facebook
Facebook

Сподели с приятели!
патладжан - ветрило

Вкусен патладжан – ветрило

Изпитана рецепта за вкусен патладжан – ветрило.

Ако сте любители като нас на патладжана, може да приготвите патладжан – ветрило. Лесен и много вкусен. Търпи импровизации по ваш вкус и не е нужно да се придържате към строго определена рецепта. Патладжан – ветрило може да сервирате като топло предястие или като основно ястие.

Искам да ви кажа нещо което е много важно когато избирате и купувате патладжан: на първо място избирайте патладжана по кората. Тя трябва да е гладка и естествено лъскава (показател за свежестта на зеленчука). Второто нещо е, избирайте възможно еднакви по големина вашите патладжани. Така когато ги приготвяте всички ще станат готови по едно и също време.

Необходими продукти за приготвянето на патладжан – ветрило:

Изберете по- дребни и еднакви патладжани според броя хора, на които ще го сервирате.  Всеки патладжан се реже на 4 като разреза стига до дръжката. Посолява между разрезите и се оставя за 20-30 минути да пусне кафявия си горчив сок, макар, че този който се продава по магазините е сорт, който няма горчивина.

След като е отлежал, се изплаква с вода и с леко притискане към дръжката се разперва и оформя като ветрило. Между разрезите се намазва със зехтин (олио), слага се в тавата, в която ще го печете (аз я застилам с хартия за печене). Между филийките на вашият патладжан – ветрило поставяте тънък резен … (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница)

  2 коментара to “Патладжан – ветрило с кашкавал”

  1. Вкусотия 🙂 И наклепан с кайма също става

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(задължително)

(required)