Ное. 122016
 

Print this pageTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on Facebook
Сподели с приятели!
кускус

Чудесна закуска с кускус и сирене

Закуската с кускус е старомодна, но изключително вкусна.

Без всякакви усилия всеки може да приготви вкусен кускус за закуска. Не всеки харесва сладко соленият вкус на това ястие, но вкъщи го обичат всички. Когато купувате кускус, прочетете етикета от какво е приготвен. Добре е да е направен от твърда пшеница. Кускуса от твърда пшеница при варене не се разварява и не става на каша. Запазва своята форма и е с много по-добри вкусови показатели. Обикновено пакетите с кускус са с грамаж от 500 гр. Когато сме само двамата със съпругът ми приготвям 1/3 от пакета. Преценете колко да приготвите.

Необходими продукти: 1/3 от пакет кускус с грамаж 500 гр., 50 гр. краве масло, 150 гр. сирене, сол, захар, 1 л. вода.

Приготвяне на кускус:

Налейте водата в подходяща по големина тенджера и добавете в нея 1/2 чаена лъжичка сол. Щом водата е завряла напълно, добавете необходимото количество от кускуса и разбъркайте добре.  Оставете да се свари. На пакета обикновено пише какво време е необходимо за сваряването. Опитайте няколко зрънца след 12-15 минути. В случай, че малките зрънца не са готови, варете още малко време.

След това отцедете излишната вода от сварения кускус и го върнете обратно в съда, в който се е варил. Добавете докато е горещ нарязаното на кубчета краве масло (реже се за да се стопи по-лесно) и захар по ваш вкус (на това количество добавям 3 равни супени лъжици). Натрошете сиренето и добавете и него. Разбъркайте хубаво. Маслото и захарта трябва да се разтопят от топлината.

Сервирайте топъл вашият кускус за закуска.

кускус img_60901

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(задължително)

(required)