окт. 292017
 

Print this page
Print
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Facebook
Facebook

Сподели с приятели!

Хелоуин

Страховити очи за Хелоуин

Предлагаме ви рецепта за едно интересно лакомство свързано с Хелоуин.

Много хора роптаят относно Хелоуин, но забравят колко българи живеят в чужбина. Децата на повечето от тези хора са родени там. Ходят на училище и празнуват с останалите деца. Моята рецепта е за всички онези големи и малки деца, които споделят този празник.

Необходими продукти: 200 гр. маслени бисквити, 100 гр. черен или млечен шоколад, 50 гр. краве масло, 30 гр. орехови ядки.

лакомство с вилица за Хелоуин

За бялата глазура: 200 гр. бял шоколад

За декорация: 50 гр. бял фондан, 20 гр. червен фондан, шоколадови капки, вилици за еднократна употреба, синя сладкарска боя. Още: хартия за печене, четка за рисуване.

Приготвяне на това чудесно лакомство- очи:

Маслото заедно с тъмният шоколад се стопяват на водна баня. Бисквитите се смилат или се натрошават на ситно. Орехите се счукват в хаванче за да се усеща ядката.  Смесвате топлата шоколадова смес с натрошените бисквити и орехите. От сместа правите топчета с големината на орех.

Във всяко топче забождате вилица и слагате топчетата за 30 минути в хладилник да се стегнат добре. Разтопявате белият шоколад на водна баня като разбърквате до пълна гладкост. След 30 минути изваждате топчетата от хладилника и с помощта на лъжица обливате топчетата. Потупвате леко виличката в ръба на купата да се отцеди шоколада и подреждате върху лист хартия за печене. Оставяте да се стегне шоколада.

От белия фондан отделете две късчета с големината на едър лешник. Останалия фондан оцветете с малко синя сладкарска боя и размачкайте добре за да получите равен цвят. Едното късче сложете в малка купичка и добавете 10-15 капки вода разтворете на водна баня като разбъркате добре. Този смес ще ви послужи за лепило. От другото късче ще направите миниатюрни топченца за очите.
От червения фондан направете тънки фитилчета и с помощта на … (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница 2 )

  2 коментара to “Празнично лакомство за Хелоуин”

  1. Благодаря ти Рали! От сърце ти благодаря.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(задължително)

(required)