четвъртък , октомври 22 2020
Препоръчани

Интернет – как да общуваме

интернет
Общуване в интернет

Как да общуваме в интернет?

Много хора си задават въпроса какво да правим, когато общуваме в интернет. Всеки си има изградени свой правила за общуване в глобалната мрежа, но има някои правила, които могат да ви помогнат да избегнете бъдещи разочарования  и да общувате по- свободно, а даже е възможно и да намерите своята половинка в мрежата.

Виртуалните отношения между хората се различават съществено от отношенията в реалния живот и това има своите положителни и отрицателни страни. Положителното е, че хората, които са притеснителни по природа имат възможност да бъдат по- сигурни в себе си и причината за това е, че човекът отсреща не вижда истинските емоции, а те се изразяват с изпращане на “усмивки” или други емотикони 🙂

Другото нещо е, че в интернет можете да представите себе си като това, което бихте искали да бъдете, а не това което сте в действителност.

Но ако търсите сериозна връзка в мрежата, това е много погрешно поведение, защото рано ими късно нещата ще излязат наяве. Отрицателните аспекти на този вид общуване са много, но най- важното е, че не знаете всъщност с кого общувате и кой всъщност стои зад красивата снимка и хубавите думи. Затова е изключително важно да не се съгласявате на реална среща веднага след запознаването, а да общувате достатъчно дълго, за да придобиете  представа за реалните намерения на човека отсреща.

Никога не пазете в тайна срещата си с “приятел” от интернет от близките си и приятелите. Споделете с най- близките си хора за новото ви запознанство и фиксирайте точно време, в което ще се приберете, но абсолютно задължително е да го спазите, защото в противен случай ще предизвикате паника в близките си. По възможност също така назовете и точното място, където ще се срещнете, като се опитате да изберете публично място по възможност с видеонаблюдение.

Препоръчително е ако има признаци за развитие на връзката, поне първите няколко срещи да бъдат на публично място и да не се съгласявате на уединение, докато не се уверите в истинските намерения на новият ви приятел.

Но не трябва винаги да сме негативно настроени към предстоящата среща, защото много хора търсят наистина своята сродна душа в интернет.

Какво друго трябва да знаем за общуването он-лайн? За да се представите в добра светлина е необходимо да се придържате към позитивния тон при общуването. Не се оплаквайте и не бъдете съдник на другите! Подбирайте умерени изказвания, като например ако току- що сте се запознали с човек, вместо “Не ми пиши ако търсиш само секс”, може да кажете “търся човек за сериозна връзка!”

Ако снимките в профила не са ваши, след достатъчно дълго общуване в интернет ще трябва да изпратите ваши реални снимки, защото ако се стигне до реална среща, ще бъде хем трагично, хем комично представление. Бъдете открити в общуването в интернет и задавайте повече въпроси. Така ще… (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *