мар. 132015
 

Print this page
Print
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Facebook
Facebook

Сподели с приятели!

омлет с кашкавал

омлет с кашкавал

Едно от ястията в категория аламинути е вкусния омлет с кашкавал.

Приготвям често вкъщи омлет с какво ли не. Чудесно е, че може да се ползват и други продукти . Дори може да “почистите” хладилника от разни остатъци (салам, кашкавал, сирене, зеленчуци…) Като се замисля… правила съм омлет с всичко. За да направите хубав и пухкав омлет с кашкавал,ще са ви необходими 3 яйца, 1 супена лъжица прясно мляко, сол, подправки каквито желаете и 1 супена лъжица олио. От тук нататък какво още ще сложите във вашият омлет с кашкавал , вие си знаете.

Приготвяне на омлет с кашкавал:

В купа разбийте с вилица трите яйца и прясното мляко до еднородност. Загрейте добре супената лъжица олио в не много широк тиган. Добре е тигана да има капак, защото слагайки капак по време на пърженето на омлета, той става по-пухкав (това е моята тайна за сочен и пухкав омлет). Не пържете омлета с кашкавал на много силен огън, защото отдолу ще прегори, а отгоре ще е суров.

Температурата трябва да е средна (котлона ми е шест степенен, приготвям на 4 степен). Щом мазнината се загрее, посолете яйцата и изсипете в тигана. В случай, че няма да правите омлет натюр, щом изсипете яйцата добавете сирене, кашкавал, колбас или евентуално някакъв зеленчук. Когато добавяте зеленчуци, някой от тях се нуждаят от предварителна обработка.

Например картофите трябва да са предварително сварени или нарязани на ситни кубчета и леко запържени, морковите също, но ако ползвате… (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница)

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(задължително)

(required)