май 072015
 

Print this page
Print
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Facebook
Facebook

Сподели с приятели!
кюфтета с червен сос

кюфтета с червен сос

Това ястие- кюфтета с червен сос ме връща в детските ми години.

Бабата на моя приятелка готвеше често  и като станеше обяд около 12 часа, се показваше на терасата и се провикваше, че е време за обяд и веднага да се прибира. Често се случваше, обяда да е в тях или вкъщи. Та тези кюфтета с червен сос са ми спомен от тогава. Когато станах по-голяма и започнах да готвя, питах баба Мара за рецептата. Жената грижливо ми я написа на лист от тетрадката на внучката си и до днес пазя тази рецепта за кюфтета с червен сос.

Необходими продукти за кюфтета с червен сос (продуктите са по рецептата на баба Мара, а те бяха 6 човека от които 4 мъже. Така, че може да намалите продуктите ако желаете):

500 гр. кайма смес, 2 малки глави лук, 1 морков, 1 главичка чесън, 3 дафинови листа, черен пипер, магданоз, 1 шепа ориз (измерих го на кантара и се оказа почти 50 гр., 1 супена лъжица червен пипер, 3 супени лъжици брашно и олио на око (сложих 100 мл.).

Приготвяне на вкусните кюфтета с червен сос: каймата се овкусява с черен пипер и ситно нарязаните 1 глава лук и 7-8 стръка мерудия (магданоз). Добавя се измития ориз и се оформят кюфтета като топчици около 3-4 см., които се овалват в брашно. Другата глава лук и моркова се наситняват (нарязват) и се задушават в олиото до омекване. Добавя се… (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница)

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(задължително)

(required)