ное. 082013
 
 08.11.2013  съвети  Add comments

Print this page
Print
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Facebook
Facebook

Сподели с приятели!

Домашни хитрини!

орхидеи

орхидеи

Прекрасните  орхидеи създават невероятно настроение във всеки дом където присъстват. Затова е важно да се спазват някои основни правила при отглеждането им.

Когато красивите орхидеи се отглеждат правилно през по-голямата част от годината те цъфтят и радват стопаните си с превъзходните съцветия.  Ако разполагате с достатъчно пространство, подредете орхидеите така, че да имат достатъчно светлина. Ето някои основни правила за правилното отглеждане на капризните орхидеи:

– Повечето видове трябва да се отглеждат в прозрачни саксии, като те трябва да имат отвори отдолу  защото корените също имат нужда от светлина и за по-добро оттичане на излишната вода и за вентилация на кореновата система.

– Всички орхидеи обичат много светлина, но не трябва да бъдат огрявани пряко от слънцето, защото може да загинат.

– Избягвайте преполиването на орхидеите. Изчакайте да се усвои всичката влага от саксията и тогава потопете саксията в съд с вода, покриващ около 3/4 от височината. Водата трябва да е хладка и на около 5 литра вода може да добавите десетина капки оцет. Това действа благоприятно на орхидеите.

– Когато вашите орхидеи прецъфтят, изчакайте да паднат изсъхналите цветове и тогава пречупете цветоноса на третия прешлен. Това стимулира растението да образува нов цветонос.

– Следете редовно за поява на неприятели като памукова въшка и взимайте мерки за унищожаването им своевременно. Когато придобиете нови цветя, дръжте ги на … (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница)

  4 коментара to “Орхидеи и добро настроение”

  1. Здравейте! А за памуковите вредители? С какво се махат? Сега сложих сапинена пяна, дали е добре? 🙂

    • Памуковите вредители се изчистват много трудно. Купихме една заразена орхидея и в продължение на няколко месеца ги чистихме на ръка, като я държахме в друго помещение. Проверете в агроаптека за подходящ препарат, но заразените орхидеи не ги слагайте при здравите!

  2. Какъв трябва да бъде оцета- ябълков или винен?

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(задължително)

(required)