Основа на красивата прическа

прическа
прическа

Хубавата прическа не е само въпрос на много пари и неизбежни усилия.

Тя започва с домашни грижи и малко повече внимание към косата ни.

На първо място е от значение една правилна подстрижка и редовно поддържане на връхчетата. Независимо колко красива прическа имате, ако косата е с нацъфтели краища, то тогава се губи много чар.

Стар и изпитан метод е подрязването на връхчетата при фризьор. Много дами страдат истински за изгубената дължина и това ги кара да се пазят от ножиците като дявол от тамян.

Алтернативен метод на рязането е една процедура наречена ламиниране на косата. Тя е позната от няколко години насам и се прилага професионално във фризьорските салони. Има „направи си сам“ алтернатива и може да се изпълни с готови продукти, които купувате от специализиран магазин/салон или с домашни, гарантирано натурални средства.

Подгответе добре косата с разресване и старателно измиване. Ако ви се струва доста омазнена не се колебайте да я измиете два пъти с шампоан, но не слагайте маска или балсам след това за да не попречите на ламинирането.

Уверете се, че сте си купили натурален костен желатин преди да го нанесете върху косата си.

Разтворете едно или две пакетчета чист желатин в указаното на опаковката количество вода. Добре е да използвате минерална или дестилирана вода, защото чешмяната съдържа хлор и други примеси. Разтопете сместа на водна баня, но внимавайте да не се сгорещи прекалено много. Оставете да се охлади за 5-6 минути и прибавете 10 мл подхранващо масло за коса в разтворения желатин. Ламиниращата смес се нанася … (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *