Бурания с печени чушки

бурания
Бурания с печени чушки

Опитвали ли сте бурания с печени чушки?

В нашия край често се приготвя и ние много я харесваме. Навремето се е сервирала като основно ястие, но в днешно време все по-често се предлага като предястие или салата за ракия.

Има много различни начини за приготвяне на бурания в отделните райони на страната, но аз искам да споделя с вас именно тази рецепта, по която я приготвяше баба ми.

Необходими продукти за бурания с печени чушки:

1 кг чушки (за предпочитане са червените, но в крайна сметка използвайте такива, с каквито разполагате), чесън, сол, 400-500 г гъсто или цедено кисело мляко, 2-3 супени лъжици олио, 3-4 стръка пресен магданоз.

Приготвяне: започнете от чушките, те трябва да се изпекат. Най-вкусна става тази бурания с печени чушки на жар, но ако нямате тази възможност да ги изпечете върху жар, изпечете ги както можете. Оставете ги да се задушат в тенджерка с капак. След като изстинат ги обелете и ги нарежете на едро. Посолете ги малко и ги разбъркайте с олиото. Чесънът се слага според вашия вкус- повече или по-малко. Той се счуква в хаванче с … (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница)

2 Коментари

  1. Еленка Колева

    Благодаря ви, може би няма предложена от вас рецепта, която да не ми е харесала и да си запиша !

    Браво признавам ,че сте много добър кулинар, за туршии, ястия,сладкиши и сладка приготвени от плодове ! И не само това, всяка рецепта,всяка ваша рецепта която съм ползвала е много сполучлива !

  2. Познавам буранията от баба ми дядо ми. Ловешкия край, може би и вие сте от там. В други райони не съм я чувала.Но я обичам

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *