мар. 082018
 

Print this page
Print
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Facebook
Facebook

Сподели с приятели!
тахан халва

Домашно приготвена тахан халва

Приготвянето на домашна слънчогледова тахан халва не е трудоемко.

Домашната тахан халва по нищо не отстъпва на тази, която купувате от магазина. В домашната халва няма никакви консераванти, изкуствени оцветители и подобрители. Можете спокойно да си хапвате, да давате на децата си, да си приготвяте сладкиши с нея… Продуктите са достъпни и може да ги намерите във всеки голям хранителен магазин или пазар.

Необходими продукти: 250 гр. сурови белени слънчогледови семки, 160 гр. брашно, 150 гр. захар, 100 мл. вода, 75 мл. шарлан/олио, 2 прахчета ванилия.

Още: блендер или чопър.

Ароматна тахан халва

Приготвяне на слънчогледова тахан халва:

Запечете на сух тиган суровите слънчогледови семки. Запичането се прави на умерена температура при непрекъснато разбъркване в продължение на 5 минути. Котлонът ми е с 6 степени и след като тигана се загря добре, запичането направих на 3-та степен. Много е важно да разбърквате непрекъснато, за да може семките да се запекат равномерно. Оставете слънчогледовите семки да се охладят и ги смелете възможно най-фино. Не се притеснявайте ако започнат по време на смилането да залепват по стените.

Следва да запечете и брашното на сух тиган отново за 5 минути по същия начин както семките. Непрекъснато разбъркване докато брашното придобие приятен бледо кремав цвят. Оставяте да се охлади, след което го смесвате със смлените семки. Разбърквате сместа много добре.

От захарта и водата приготвяте захарен сироп. От момента, в който водата заври, намалете температурата на котлона на умерена и варете 5 минути. След изтичането на това време добавете шарлана/олиото и варете като разбърквате от време на време още 2-3 минути. Мазнината трябва да се смеси със сиропа. Отместете от котлона.
Добавете веднага прахчетата ванилия и половината на сухата смес. Разбъркайте енергично 2-3 пъти и прибавете … (ПРОДЪЛЖАВА настраница 2)

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(задължително)

(required)