Пържени чушки – селски

пържени чушки
пържени чушки

Тези пържени чушки се правеха от моята баба по майчина линия.

Най-често ги приготвяше когато разваляше градината и обираше върхарите, но аз ги правя от всякакви чушки. Няма никакво значение дали чушките са зелени или червени.

Неустоимо вкусни стават и такъв аромат се носи от тях… Рецептата за вкусните пържени чушки е толкова лесна и бърза за приготвяне. Може да ги сервирате като предястие, като гарнитура, а баба ни слагаше от тях в чиния и  добавяше бучка сирене и топла питка…

Необходими продукти за пържени чушки:

Чушки колкото искате (червени, зелени), сол, олио, магданоз и чесън, те са по желание, както и малко оцет.

Приготвяне: отделете семенниците от чушките и ги измийте добре. Нарежете ги на ленти и ги подсушете добре, за да не пръскат по време на пърженето.

Сгорещете олио в по-дълбока тенджера и пуснете чушките да се пържат. Не слагайте всичките наведнъж, ако съдът ви не го позволява. Сложете толкова, колкото да покрият дъното. Не е задължително олиото да покрива целите чушки.

Намалете котлона на средна степен.  От време на време разклащайте или разбъркайте чушките, за  да се изпържат равномерно и от двете страни.

Готови са когато люспата започне да променя цвета си и придобият от вътрешната страна тук-там златист цвят. Изваждате с решетъчна лъжица, за да може се отцеди мазнината.  Слагате в … (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *