мар. 202017
 

Print this pageTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on Facebook
Сподели с приятели!
пастет от гъши дроб

Изискан пастет от гъши дроб

Приготвянето на пастет от гъши дроб не е проста работа.

Да приготвите вкусен пастет от гъши дроб иска време и търпение. Освен това се изисква да спазите точно всичко в рецептата. В противен случай може да направите вместо пастет, купичка гъша мас. Съвсем не се шегувам! В рецептата ще опиша с подробности стъпка по стъпка   приготвянето на този неустоимо вкусен пастет. На всички, които решат да го приготвят ще кажа, че трудът и отделеното време си заслужават. Имате ли възможност, пригответе този пастет и му се насладете.

Необходими продукти: 500 гр. гъши дроб, прясно мляко около 1 л., сол, черен пипер, 1 супена лъжица качествен коняк и съвсем малко прясно настъргана портокалова кора (на върхът на кафена лъжичка) .

Още: форма за терин и алуминиево фолио.

Приготвяне на пастет от гъши дроб:

Навсякъде по магазините се предлага замразен гъши дроб, така че като за начало трябва да се заемете с размразяването му. Размразяването става като дробът се остави за 1 нощ в хладилник. След престоят си в хладилника, дробът се оставя за 1 час на стайна температура и се поставя в съд с прясно мляко. Млякото трябва да покрива гъшия дроб. Оставяте го да се кисне за 12 часа в хладилника. Прясното мляко отстранява горчивината на птичия дроб, която има.

След престоя в прясно мляко гъшия дроб се отцежда (млякото се изхвърля, то е свършило своята работа) и се разрязва. Изчистват се всички видими кръвоносни съдове и ципички от него.

Почистеният от кръвоносните съдове гъши дроб се намачква с преса за картофи. Идва ред на най-трудоемката част от приготвянето на пастета. Задължително трябва да минете пастета през цедка. Това ще гарантира финността на вашия пастет. Когато свършите и с тази операция е време да овкусите пастета. Добавете голяма щипка прясно смлян (фино) черен пипер, 1 супена лъжица истински коняк (не го заменяйте с евтино бренди) и прясно настърганата кора от портокал (не слагайте повече от това което съм дала като количество).

пастет от гъши дроб на филийка

Покрийте формата за терин с алуминиево фолио и прехвърлете овкусеният гъши дроб в тавичката. Разпределете равномерно и притиснете много добре пастета, за да няма… (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница 2 )

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(задължително)

(required)