Яйца за Великден – декорация

яйца за Великден
класически яйца за Великден

Декорирането на яйца за Великден е приятно и интересно занимание в навечерието на най- светлият християнски празник.

Боядисването на яйца за Великден се прави в четвъртък или събота преди самият празник. А могат да се консумират след настъпването на празника и през седмицата след Великден. Червеният цвят е най- важният при боядисването на яйца за Великден, защото символизира кръвта на Христос.

След като се сварят, яйцата могат да се боядисват с различни видове безопасни бои и оцветители, както и да се използват природни багрила. Могат да се декорират яйца за Великден и с други техники и начини като можете да разгледате тази интересна публикация за декупаж на яйца, или мраморен ефект върху черупки от яйца.

Сега ще ви покажем няколко интересни идеи за декориране на яйца за Великден!

На началната снимка виждате класически боядисани яйца за празника, като първо трябва яйцата да бъдат твърдо сварени и след това следвайте инструкциите на производителя на боя за яйца. Първо боядисайте червените яйца и след това другите. След като сте боядисали яйцата, може допълнително да ги декорирате с подходяща панделка или друг мотив.

яйца за Великден
яйца за Великден с панделка

На следващата снимка ще ви покажем няколко начина за декорация на дървени, порцеланови или гипсови яйца, или празни издухани черупки от яйца, защото се използват бои, които не са за консумация.

яйца за Великден
яйца за Великден с перли

За тази декорация най- добре е да използвате празни черупки от яйца, на които съдържанието е издухано, като се пробиват в двата срещуположни края с по- голяма игла две дупки и като се надува през едната, съдържанието излиза през другата.

След това се измива много старателно вътрешната част на яйцето и може да се оцвети с акрилна боя или боя за яйца. Изчаква се да изсъхне добре и след това с топъл силикон се залепват перли с формата на полусфера и се свързват с тънък сребрист шнур. Тук може да развихрите въображението си и да създадете уникална конфигурация на перлите и цветовете.

яйца за Великден
яйца за Великден с акрилна боя

Тази декорация е също за яйца, които не са за консумация- дървени, порцеланови или гипсови. Гипсовите трябва първо да се импрегнират с дълбокопроникващ грунд, защото е невъзможно да се рисува директно върху необработен гипс.

За тези красиви яйца за Великден се използва акрилна боя.

Първо с мека четка за рисуване със синтетичен косъм се оцветява цялото яйце в подходящ цвят, като се боядисва един или два пъти, докато се постигне добра плътност на цвета. След като изсъхне добре, вече може да започнете да рисувате подходящи мотиви по него. Може първо… (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *