юни 122015
 

Print this page
Print
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Facebook
Facebook

Сподели с приятели!
пържени филии

пържени филии

Пържени филии – класика при закуските 🙂

Няма български дом, в който да не се правят пържени филии. Бърза и лесна закуска не само за почивният ден. Пържени филии могат да се хапват по всякакъв повод. Може дори да ги ползвате като канапе при някой ястия. Има различни начини за тяхното приготвяне, с яйца и брашно, яйца и мляко, само с яйца… Всяка домакиня прави свои импровизации и разбира се твърди, че нейните са най-хубави. Аз нямам претенции за нашите, че са най-вкусните пържени филии… важното за мен е любимите ми хора да ги харесват и когато ги сложа на масата, да виждам с удоволствие как изчезват една по една.

Пържени филии приготвям по няколко начина вкъщи, зависи колко е студен хляба, който ще панирам.

Ако хлябът е вчерашен, правя следното нещо: разбивам 2-3 яйца, които изсипвам в широк удобен съд, след което всяка филийка потапям от двете страни в яйцето и пържа в сгорещена мазнина на средна температура. Филийките пържа и от двете страни докато станат с приятен златист цвят. Готовите филии подреждам върху домакинска хартия, която да попие излишната мазнина. В случай, че хлябът ми е по-студен, филийките потапям от двете страни първо в студено прясно мляко и после в разбитите яйца. Тук е мястото да отбележа, че не ги накисвам в мляко, а само потапям и обръщам. Не бива да поемат много мляко.

Пържа по същия начин както ако ги панирам само в яйца. Пържените филии когато са топени в прясно мляко стават по-меки и пухкави. Другият вариант, по който … (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница 2 )

  3 коментара to “Пържени филии – класика”

  1. […] ден. Вместо да се чудите какво да го правите освен на пържени филии, спокойно може да приготвите тези банички от хляб и да […]

  2. Винаги може да се импровизира при изпълнението на дадена рецепта 🙂

  3. Аз съм привърженик на вариянта с яйца, мляко и малко брашно, за да станат по хрупкави. Действително хляба трябва да е по-стар от един ден. Също така слагам и 1-2 лъжички канела в сместа, с което се овкусяват чудесно.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(задължително)

(required)