Препоръчани
Начало » Хитрини за кухнята » Печен патладжан в буркани

Печен патладжан в буркани

печен патладжан
печен патладжан за зимата

Пригответе си печен патладжан за зимата по тази изпробвана рецепта.

Аз приготвям всяка година печен патладжан в буркани за зимата. Установих, че замразеният изпечен патладжан загубва от хубавия си вкус след престоя си във фризера. В бурканите се запазва с всички вкусови качества.

В приготвянето на патладжана за зимата няма нищо сложно и не отнема много време. Когато отворите бурканчето с печеният патладжан, добавяте всички съставки и подправки по ваш вкус. От него може да приготвите кьопоолу, Баба Гануш, патладжан с майонеза, гръцка салата…

Необходими продукти за печен патладжан в буркани:

Патладжан, сол, буркани и капачки по ваш избор (ползвам малки и големи буркани с капачки на винт).

Приготвяне: патладжаните се измиват добре и с малък остър нож се пробождат на няколко места. Прорезите се правят защото по време на изпичане патладжана може да се пръсне. Може да го изпечете на скара, барбекю или във фурната докато омекне. Когато печете на скара или барбекю, завъртайте патладжаните да се изпекат добре от всички страни. Изпечените патладжани оставете в гевгир да се отцедят добре и да изстинат.

Когато изстинат достатъчно да може да ги пипате спокойно, ги обелете. Подреждате обеленият патладжан в буркани по ваш избор (правя в малки и в големи) като поръсвате с малко количество сол (на големите буркани от 800 гр. слагам 1 непълна чаена лъжичка сол, а на малките от 400 гр. по 1 кафена лъжичка). Всяка сол овкусава различно, затова внимавайте със солта.

Бурканчетата се … (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница)

Относно admin

Погледнете също

Колко време се варят бурканите със зимнина?

Често задаван въпрос е: колко време се варят бурканите с компоти, чушки, домати и други …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *