ян. 042017
 

Print this pageTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on Facebook
Сподели с приятели!
цели картофи

печени цели картофи

Понякога ми се прияждат такива печени цели картофи.

Тези цели картофи изпечени във фурната са мил спомен от детството ми. Баба ги печеше в готварската си печка на дърва и имаха уникален вкус. В съвременните фурни няма как точно така да се изпекат, но въпреки това стават не по-малко вкусни. Предлагам ви моят вариант на печени цели картофи и се надявам да ви допаднат.

Необходими продукти: цели картофи приблизително еднакви на големина (броят им е ваш избор), сол, краве масло, шарена сол по желание, сирене също по желание, лют червен пипер за пикантност, домакинско алуминиево фолио, тава.

Приготвяне на тези вкусни печени цели картофи:

Много е важно да подберете картофите да са еднакви по големина. Когато са еднакви ще се изпекат за едно и също време. Картофите не се белят. Измиват се много добре с четка, за да се отстрани пръстта от тях. Подсушават се и се прави един разрез по средата, като картофа не се разрязва напълно.

Разтваряте всеки картоф внимателно и добре посолявате в разреза. Алуминиевото фолио са нарязва на парчета с големина, която е подходяща да увиете добре всеки картоф. Слагате във всяко парче алуминиево фолио по 1 картоф и завивате старателно да се застъпят краищата. Подреждате увитите картофи в тавата. Не се налива никаква вода.

Слагате да се пекат в предварително загрята фурна на 220 градуса без вентилатор или на 200 градуса с вентилатор на средната скара. Печете картофите 60 минути, ако са по-едри може и 80 минути. Може да отворите един и да пробвате с малък нож. Ако влиза лесно ножчето в картофа ги изваждате или допичате, ако ви се струват сурови.

Изпечените цели картофи развивате от … (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница)

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(задължително)

(required)