четвъртък , октомври 22 2020
Препоръчани

Пикантни хлебчета със зехтин

начин, дори съм противник на този метод) Ако помещението е топличко това ще стане за около 30 минути. Втасалото тесто за вашите пикантни хлебчета, премесете отново и разделете тестото на късчета с големината на едро яйце. Оформете ги на топчици и разточете с големина на чинийка за кафе. Поставяйте оформените пикантни хлебчета в тава застлана с хартия за печене, на разстояние за да не залепнат при втасването и печенето. Направете по няколко разреза в тях, намажете ги със зехтин и поръсете с подправките. Оставете ги да втасат за 10-15 минути и изпечете в предварително загряна фурна на 180 градуса. Печете до готовност. Сервирайте топлите пикантни хлебчета с различни по вид сирена и чаша студена бира или бяло вино.

 

Погледнете също

гозба

Шарена манджа за лятото

Лесна за приготвяне и много вкусна е тази шарена манджа. Вече сме в сезона на …

4 коментара

  1. Снежанка Неделчева

    Разточените топки трябва да с големината на кафяна чинийка, но колко дебели?

  2. Oпитах но не станаха хубави . Много твърди та никакви.Опитах и с печене върху сух тиган- е малко по добри но не е очакваното

    • Съжаляваме, че не са станали според очакванията Ви тези изключително вкусни питки. Правили сме ги многократно както и много други хора също. Най- вероятно са препечени, защото това е едно обикновено хлебно тесто, от което могат да се приготвят различни питки, хляб, франзелки и дори кифлички 🙂 Опитайте отново, като спазите точно рецептата! Пожелаваме Ви Успех!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *