Препоръчани

Пилешки бутчета с розмарин

пилешки бутчета
пилешки бутчета

Аромат на пилешки бутчета с розмарин се носи днес в моята кухня.

Чудесно се съчетават тези пилешки бутчета с розмарина. Ако сте отворени за нови вкусове или искате да опитате нещо по- различно от традиционно приготвяните от вас бутчета, то това е вашата рецепта. Свеж аромат и полъх от средиземноморието придава розмарина. Отглеждам го в градината си и го намирам за една чудесна подправка за месо.

Необходими продукти за пилешки бутчета с розмарин:

Предвидете по 1 пилешко бутче за порция, розмарин, черен пипер, бира, лимон, сол, краве масло, хартия за печене.

Приготвяне: пилешките бутчета се почистват и измиват много добре, след което се мариноват в 500 мл. светла бира, 1 супена лъжица сол, счукан на едро черен пипер и 1 чаена лъжичка натрошен розмарин (в случай, че розмаринът е пресен, то от 1 средна клонка свалете листенцата и ги нарежете много на ситно. Пилешките бутчета престояват в тази марината поне 2 часа, като през това време ги обръщате поне веднъж. Може да ги оставите и за 1 нощ в маринатата в хладилник.

След престоя си в маринатата, бутчетата се изваждат. Ползвам индивидуални керамични тавички, в които слагам лист хартия за печене. В случай, че не разполагате с такива, може да ги подредите в една тавичка. За всяко пилешко бутче ще ви трябва около 15 гр. краве масло. Маслото трябва да е със стайна температура, защото се слага под кожата на бутчето.

Отделете леко кожата в широката част на бутчето и пъхнете маслото между кожата и месото. Разнесете го много добре. Не се притеснявайте, кожата няма да падне. Под всяко … (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница)

Погледнете също

Яхния с пилешки бутчета

Рецепта за яхния с пилешки бутчета и бяло вино. Това е една различна рецепта за …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *