Сушени чери домати в зехтин

чери домати
сушени чери домати

Няма по ароматни сушени домати от сушените чери домати .

Ако имате възможност непременно си изсушете и впоследствие се насладете на аромата и вкуса им. Сушените  доматчета са чудесна добавка към различни салати и блюда.

Необходими продукти за сушени чери домати :

Подходящи домати (могат да бъдат от всички сортове и цветове чери домати), сол, чесън, прясно изсушен босилек (цели листенца), зехтин или олио.

Приготвяне: чери доматите се измиват и разполовяват. Застилате с лист хартия тавата на фурната и подреждате доматчетата с разреза нагоре. Посолявате леко и ги слагате във фурната да се сушат на 100 градуса за час и половина. Извадете тавата от фурната и оставете вашите  доматчетата да се охладят.

На дъното на бурканчета сложете по 1 малка скилидка чесън леко приплескана и напълнете до половината със сушени черита. Сложете листенце- две сушен босилек и допълнете с доматчета. Най-отгоре отново сложете 1 малка скилидка чесън. Налейте до горе зехтин или олио. Затворете с капачката и вашите сушени  домати са готови.

чери домати за сушененаредени чери доматичери домати в буркани

5 Коментари

  1. Гергана Тошева

    Може ли да сложа пресен босилек ?

    • Може, но за предпочитане е да бъде сух. Сухият е по-ароматен и свежият може да потъмнее.

  2. Не се ли изваряват бурканчетата? Ако „не“, как се съхраняват?

    • Зехтина не позволява да навлиза кислород в бурканчето. Съхраняват се на хладно. Не се заваряват. Наливате зехтин около 1 см над сушените домати.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *