юли 052015
 

Print this pageTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on Facebook
Сподели с приятели!

P1290214

Лесна рецепта за приготвяне на селска питка с шарена сол.

Идва преди няколко дена една приятелка и ме помоли да и меся селска питка. Ама питката да имала 13 малки питки и място за купичка с шарена сол, както и да не е много украсена, така и били казали. Съгласявам се веднага… и ето я вкусната селска питка.

Необходими продукти за селска питка:

350 мл. хладка вода, 1/3 от кубче свежа мая от 42 гр., 1 1/2 чаена лъжичка сол, жълтък от 1 яйце за намазване на питката, 3 супени лъжици олио и брашно около 700-750 гр. Брашното се пресява и се прави в него кладенче, на чието дъно се слага солта. В хладката вода се добавя маята и се разтваря добре, слагате и олиото. Водата с разтворената мая и олиото се излива в кладенчето и се замесва тесто.

Приема се по малко от брашното за да стане тестото гладко. Намаслете по-голяма купа с малко олио и сложете тестото да втасва. Покрийте купата с чиста влажна кърпа или намаслено стреч фолио, за да не хваща кора тестото. Оставете да утрои обема си. От втасалото тесто отделете 1 къс с големината на едро яйце и оформете на топче, което разточете на плоска питка с големината малка купичка. Откъснете … (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница)

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(задължително)

(required)