Свинско с пресни картофи и грах

свинско с пресни картофи
свинското с пресни картофи

Рецепта за свинско с пресни картофи и грах.

Навлязохме в сезона на пресните градински зеленчуци и ето ме със свинско с пресни картофи и грах за вечеря. Получи се едно вкусно ястие. Пресните зеленчуци определено придават различен вкус и на месото.

За да направите такова свинско с картофи и грах ще са ви необходими следните продукти: около 400 г свинско месо (сами изберете какво ще сложите. Плешка, бут… моето е врат), около 300-400 гр пресни картофи, 200-300 г пресен грах (ако нямате, заменете със замразен), сол, пресен лук 1 глава или връзка, 1 супена лъжица червен пипер, връзка пресен магданоз (аз сложих и 3 стръка прясна мащерка), 2-3 лъжици брашно и 20-30 мл олио.

Приготвяне: Нарежете месото с желаната от вас едрина. След това го сложете да се запържи в сгорещеното олио. Щом придобие златист цвят от всички страни, добавете ситно нарязания лук. Задушете за минута две и добавете червения пипер.

Отместете от котлона и разбъркайте. Остатъчната топлина е достатъчна за пипера. За предпочитане е да използвате дребни картофи за това ястие. Измийте ги добре (не е нужно да ги белите) и ги сложете в тавата, в която ще изпечете свинското с пресни картофи и грах. Ако има по едрички, прережете на две или четири. Добавете … (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *