мар. 042014
 

Print this page
Print
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Facebook
Facebook

Сподели с приятели!

Полезни хитринки за дома!

Тук може да разгледате няколко полезни хитринки за дома, които ще ви помогнат да направите жилището си по- приветливо!

хитринки за дома

Направете си уникален часовник за стената в стил ретро. Ако ви харесва ретро обзавеждането, тази идея е точно за вас. Вземете няколко стари дъски върху които времето е оставило своя отпечатък и си направете сами подобен стенен часовник. Ако дъските са с приличен външен вид, може само да ги съедините и да ги оставите така. Самото съединяване може да направите като на гърба поставите две напречни летви върху които да прихванете дъските, за да не се разместват. Ако дъските, които използвате са по- дебели, ще се наложи да ги изтъните там където ще бъде механизъма на часовника с помощта на дърводелска фреза. Елементите от домино са чудесна идея за указване на цифрите. Може да използвате и други орнаменти, като метални цифри, малки камъчета или капачки от бира, които да боядисате и върху тях да нарисувате цифри. За залепване използвайте топъл силикон.

Още хитринки за дома:

полезни хитринки за дома

Почти на всеки от нас се е налагало да боядиса сам нещо в дома си. С помощта на това приспособление ще можете да се справите с неприятното и досадно стичане на боята върху дръжката и ръката на този, който боядисва. Трябва ви еластична пластмасова капачка от някаква кутия, на която да изрежете един прорез и да я поставите върху четката малко над  меката боядисваща част. Периодично почиствайте събралата се боя и ще видите, че боядисването може да бъде и забавно!

Интересни хитринки за дома.

интересни хитринки за дома
Направете си чудесна мини градина за билки и подправки в кухнята. За целта трябва да изберете място с достатъчно светлина и там може да създадете по показания начин своята… (ВИЖТЕ ПОВЕЧЕ на следващата страница)

  4 коментара to “Хитринки за дома и градината”

  1. Не е практично. Стъклото е прозрачно и светлината прониква безпрепятствено, затова съвсем скоро пръстта до стъклото зеленясва (развиват се мъхове, микроскопични водорасли и др.п.).
    (Сяла съм семена за разсад в кофички от кисело мляко – те са бели и непрозрачни, но тъй като са тънкостенни, светлината прониква лесно и способства за зелясването на пръстта.)

    • Това е една естествена Био система, където съжителстват различни видове организми. Това не пречи по никакъв начин на растежа на подправките. Ако не искате да виждате почвата, може да оцветите стъклото с витражни или акрилни бои или да го декорирате по друг начин 🙂

  2. Имам въпрос, като си засадя подправки в буркан , няма ли да ми мухляса почвата, като няма откъде да излезе водата ??

    • Трябва да не прекалявате с поливането. Поливате когато видите, че влагата е изчезнала.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(задължително)

(required)