Препоръчани

Шоколадови бонбони с фурми

шоколадови бонбони
Домашни шоколадови бонбони

Подсладете денят си с тези невероятно вкусни шоколадови бонбони.

Ако харесвате съчетанието от шоколад, сушени плодове и печени ядки, то тези шоколадови бонбони са точно за вас. Приготвянето им е толкова лесно и бързо. Няма да ви отнеме повече от половин час, а ще имате оригинални и много вкусни бонбони.

Хубавото на домашните шоколадови бонбони е, че може да направите различни видове.

Бонбони с тъмен шоколад, с млечен, с бял. Да съчетаете 2 или 3 вида шоколад според вашия вкус. Може да сложите сурови ядки, белени ядки, печени, печени солени ядки…

Може да импровизирате с продуктите и да създадете вашите уникални бонбони. Превърнете се в шоколатиер и направете онова съчетание от вкусове, което най-много ви допада или би допаднало на близките ви. Дори не е нужно да имате повод, за да направите тези шоколадови бонбони.

шоколадови бонбони с ядки
Уникални бонбони

Необходими продукти за домашни шоколадови бонбони:

Сушени фурми, шоколад (не ползвайте нискотемпературен шоколад, защото той е само за глазиране на торти), бадеми или други ядки.

Приготвяне: вземете си качествени фурми, цели със запазена форма. Сега на пазара има такова разнообразие от сушини фурми (едри, дребни, черни, кафяви, меки, твърди, с костилки, без костилки… вземете онези, които най- харесвате).

В случай, че фурмите ви са с костилка, с ножче срежете по дължина и извадете костилките внимателно, за да не разкъсате плода. Ако желаете, може да свалите люспата от фурмите (при някой много бързо се сваля, но при други е невъзможно).

Свалянето на люспата не е задължително. На мястото на костилката се поставя ядката (в нашия случай е цял печен солен бадем), но вие може да сложите и друг вид ядка. Тук е момента, в който може да импровизирате с ядките.

Те могат да бъдат сурови, белени, печени… ние харесваме солената нотка и за това слагам солени печени бадеми. Когато сложите ядките във фурмите, следва потапянето в шоколад. Шоколадът, който сте избрали трябва да се стопи на водна баня. Като … (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница 2 )

Погледнете също

Козуначената торта

Козуначена торта

Когато са ви останали козунаци след празниците си направете тази лесна и вкусна козуначена торта. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *