Препоръчани

Пилешки крилца – пикантни

пилешки крилца
Пикантни пилешки крилца

Пикантни пилешки крилца на фурна!

Днешната рецепта е за любителите на пилешки крилца. Ние също сме им фенове и ги приготвям по различни начини. Пържени, печени, на скара… Наскоро правих едни пилешки хапки, които бяха с невероятно вкусна заливка и реших и днес да я използвам при пилешките крилца.

И така, след като купите определено количество  крилца, трябва хубаво да ги измиете и отстраните евентуалните останали перушинки. Трябва и да изрежете закърнелия нокът над първата част на крилото.

Прави ми впечатление, че много хора не го отстраняват, даже и в заведения за хранене съм виждала  сервирани пилешки крилца с него.

След тази обработка на крилата идва ред на овкусяването. Аз обикновено ги овкусявам със сол и черен пипер когато ще ги пека, добавям и малко едро счукано чили. Може също да се добави и чесън на прах.

Когато пека пилешки крилца, след като ги овкуся, наливам около 1 см. бира в тавичката и ги подреждам едно до друго.

Върху всяко крилце слагам по много малко парченце краве масло и пека около 40-50 минути на 180 градуса в предварително загряна фурна. Когато правя пържени крилца овкусявам със сол и черен пипер само и пържа в маслена баня до златист загар.

При пърженето, повече от подправките прегарят и за това е безсмислено за мен да се слагат. По-добре ако нещо ви харесва като подправка да се добави непосредствено след изваждането от мазнината.

За днешната ми рецепта, е подходящо да използвате печени или пържени крила, затова дадох двата варианта за предварителна подготовка на тези пикантни крилца.

Ето как да приготвите пикантната… (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница)

Погледнете също

Бабини

Бабини принцеси за закуска

Днес приготвям вкусните бабини принцеси. Тези бабини принцеси може да ги поднесете и като лек …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *