четвъртък , ноември 21 2019
Препоръчани
Начало » Хитрини за кухнята » Шоколадови сърца за Свети Валентин

Шоколадови сърца за Свети Валентин

шоколадови сърца
Прекрасни шоколадови сърца

Моето предложение за предстоящия празник е да направите шоколадови сърца.

С такива ръчно направени шоколадови сърца може да изненадате любимият човек. Тези лакомства се приготвят лесно и са много ефектни, а най-хубавото е, че можете да ги приготвите сами и да сложите много любов в тях.

Предполагам някои от вас знаят, а други не знаят и затова ще напиша няколко реда за този католически празник. На 14 февруари Англиканската църква и Римокатолическата отбелязват денят на влюбените. На този ден, влюбените си изпращат поздравителни картички, шоколадови сърца и цветя. През 14 век става традиция да се разменят валентинки. В съвременният свят валентинките са под формата на сърце или крилатия Купидон.

Необходими продукти за шоколадови сърца:

150-200 гр. черен шоколад (ако не сте му фенове, заменете го с млечен или бял), 20 гр. печени ядки (лешник, бадем, орехи, по ваш избор), 50 гр. микс от сушени плодове (моят съдържа помело, папая, кайсии,  пъпеш, червена боровинка, смокини и фурми), 15 гр. бял шоколад, 15 гр. млечен шоколад и за тези, които обичат нетрадиционното- щипка чили.

Още: хартия за печене, сладкарски пош, корнет от хартия, пош за еднократна употреба или в краен вариант по-голям плик с цип.

Използвайте качествен шоколад ако не искате да бъдете разочаровани. Шоколадът, който ползвам е белгийски на копчета. За основен шоколад, който може да ползвате без колебание е готварския шоколад с 65% какао.

Приготвяне: за да ви бъде по-лесно, може да очертаете сърца с размер между 7 и 10 см. в дължина върху лист хартия за печене и да обърнете листа. Очертанията да останат отдолу. Добре е ядките да са леко запечени и едро нарязани. Сушените плодове също се нарязват на дребни парченца, различните видове шоколад също се начупват или нарязват. Разтапяте основния шоколад на водна баня, след което го оставяте да се охлади до 29-30 градуса. Който няма термометър и друг път съм обяснявала как се пробва шоколад.

шоколадови сърца с парченца плодове

Загребвате с лъжичка и допирате устни до шоколада, щом е само едвам доловимо топъл, то той е готов за ползване. Наливате шоколада в пош, корнет или плик. Ако пошът е за еднократна употреба или ползвате плик, отрежете малко от върха и очертайте с шоколад нарисуваното сърце (не се притеснявайте, ако то е несъвършено 🙂 ). След като сте … (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница 2)

Погледнете също

пилешкото филе на скара

Пилешко филе на скара

Често ме питат как се приготвя пилешко филе на скара без да става сухо. В …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *