юни 142015
 

Print this page
Print
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Facebook
Facebook

Сподели с приятели!
ликьор от вишни

домашен ликьор от вишни

Изпробвана рецепта за приготвяне на домашен ликьор от вишни- вишновка.

В началото на лятото е време да си направите ликьор от вишни. За приготвянето на тази ароматна алкохолна напитка се изискват малко продукти и желание да го направите. Необходими продукти за ликьор от вишни:

1 кг. вишни, 1 литър водка, 1 кг. захар, 2 пръчки канела, 3-4 карамфилчета, мускатово орехче (индийско орехче) и ако разполагате с истинска ванилия- 1 шушулка.

Приготвяне на ароматния ликьор от вишни:

Вземете подходящ стъклен съд. Може да е по-голям стъклен буркан или бутилки с широко гърло. Нашата вишновка отначало правя в буркани от по литър. Редите ред вишни, ред захар. Слагате след втория ред пръчката канела и 1-2 карамфилчета и парченце от индийското орехче. Отново вишни и захар, карамфилче и парченце от ваниловата шушулка, ако имате.

Плодовете със захарта се редят до средата или малко повече. Заливат се с водка, затварят се плътно и се оставят между 15-20 дни на слънце. От време на време се разклащат. След този престой, течността се прецежда и се налива в стъклени бутилки.

Вашият ликьор от вишни е готов за консумация. Вишните, които остават може да съхраните в кутия в хладилника и да използвате при нужда за сладкиши и бонбони. Обикновено ги ползвам за бонбони или декорация на сладкиши и торти, когато имам нужда. Внимателно изваждам костилката и тогава ползвам. Плодовете са много вкусни и затова не ги изхвърляйте, а ги оползотворете. Не ги давайте на децата си, ако са малки, тъй като съдържат алкохол и може неприятно да се изненадате.

 

ликьор от вишни

продукти

ликьор от вишни

приготвяне

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(задължително)

(required)