Препоръчани

Зелена салата с яйце

зелена салата
Зелена салата с яйце

Сега започва сезонът на хубавата зелена салата.

От ранна до късна пролет, такава зелена салата присъства често на трапезата ни. Има различни видове маруля и салата. Въпрос на личен вкус е изборът и.  Ще споделя с вас как аз приготвям тази пролетна салата, а вие като коментар може да оставите вашия вариант за приготвяне.

Необходими продукти за зелената салата:

Една или две хубави салати или марули (зависи от големината им), около десетина репички, връзка пресен лук, връзка пресен чесън, зехтин (олио), лимон (оцет), варени яйца (за всяка порция по едно и половина яйце).

Тук е мястото да кажа, че краставици не слагам, тъй като не са в сезон и зеленчуци, които на са в сезона си, ние избягваме да консумираме. Кой какво ще консумира е личен избор.

Приготвяне: разделете листата на марулята/салатата и накиснете в студена вода за около 5-6 минути. След това измийте листата едно по едно и ги сложете да се отцедят (ако имате центрофуга, ползвайте я).

Измивате лукът, чесъна и репичките също много хубаво (не пропускайте да разтворите между перата на лука и чесъна когато ги миете).

Сварете яйцата предварително. За мек жълтък като при моите, направете следното: сложете водата да заври и добавете 1 супена лъжица оцет към нея (после яйцата дори и пресни са белят по-лесно).

С лъжица сложете яйцата във врящата вода и засечете точно 5 минути. Излейте горещата вода веднага и налейте студена. Оставете яйцата да се охладят. Зелената салата … (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница 2)

Погледнете също

Кексът с боровинки

Кекс с боровинки и масло

Представям ви моя кекс с боровинки и масло. Вкусния кекс с боровинки приготвям с краве …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *