авг. 152014
 

Print this page
Print
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Facebook
Facebook

Сподели с приятели!
зелен боб

зелен боб с галета

Рецепта за зелен боб с галета!

Правили ли сте зелен боб с галета? Невероятно вкусно е. Можете да го сервирате като предястие или за гарнитура към пилешко. Приготвя се лесно не отнема много време и не излиза скъпо като продукти, а ако го имате и в градината си още по-добре. Тъй като правя от години зелен боб с галета, не спазвам някакви пропорции, но за вас ще дам: 500 гр зелен боб, сол на вкус, 5-6 скилидки чесън, 3 супени лъжици галета, 1 супена лъжица олио 40-50 гр краве масло и няколко стръка пресен копър.

Ползвайте боб, който не е образувал лико, макар, че на пазара в последните 2-3 години се предлагат сортове и без лико, ако все пак има шушулки, на които вече има го почистете като в единият край го подхванете с малко ножче. Така се чисти и селари, което често има дебело лико по стеблата си.

Приготвяне на вкусен зелен боб с галета и масло:

Сложете на котлона тенджера с достатъчно количество вода, която да покрие вашият боб. Щом водата заври сложете сол и боба. Варете 10-15 минути, макар че времето зависи от самият зелен боб. В случай, че е от кръглият 10 минути са напълно достатъчни, но широкият иска малко повече време. След като е готов боба отцедете го добре от водата и прехвърлете в чинията за сервиране. Обелете скилидките чесън и го … (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница)

  One Response to “Зелен боб с галета и масло”

  1. […] Консервиране на зелен фасул[…]

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(задължително)

(required)