февр. 112015
 

Print this page
Print
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Facebook
Facebook

Сподели с приятели!
В лозето през февруари

Лозето иска грижи през февруари

През февруари вече трябва да се започне работа в градината!

Месец февруари е времето, когато трябва вече да започне подготовката за активна работа в градината. Това обикновено става по Зарезан – на 14 февруари. Тогава се започва с рязането на лозето и асмите. Правилното изрязване на лозите е едно от най- важните мероприятия през месеца. Това е така,защото в растенията не е започнало сокодвижението и те няма да страдат от загуба на хранителни вещества, както ако се закъснее и започне развитието на лозите.

Ако не сте го правили, ви съветваме да се обърнете към опитен лозар, за да имате качествена и богата реколта от грозде. След изрязването на лозите през февруари, ги привържете здраво към конструкцията. Това се налага, защото при развитието на филизите има голяма вероятност да се счупят при привързването.

При овощните дръвчета, касиса и френското грозде също е необходима резитба, за да се премахнат изсъхналите и болни клони и да се оформи правилна корона. Важно е също така и да се извърши задължителното зимно пръскане на овошките.

Ако имате възможност, подхранете дръвчетата с оборски тор, като го разпръснете около дънера и внимателно прекопаете почвата заедно с него на не много голяма дълбочина. Внимавайте да не пресечете повърхностните корени. Ако времето позволява, направете щателен оглед по самите дръвчета и около тях и съберете всички изгнили и мумифицирани плодове и сухи клони. Изгорете ги, за да предпазите растенията от заразяване.

През февруари в зеленчуковата градина.

Към края на февруари може да засеете магданоза, морковите, репичките, спанака и зеленият грах, ако времето позволява. Тогава може и да се изрежат и розите, като се премахват всички изсъхнали и повредени клони.

Ако сами обичате да си отглеждате зеленчуков разсад около средата на февруари вече… (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница 2)

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(задължително)

(required)