юли 222017
 

Print this page
Print
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Facebook
Facebook

Сподели с приятели!
сладко от боровинки

Ароматно сладко от боровинки

Така приготвям аз домашното сладко от боровинки.

Рецептата за сладко от боровинки е много лесна за приготвяне. Домашното сладко излиза в пъти по-евтино от това да си купите от магазин или от търговците по пазарите. Не е нужно да купувате от скъпите американски (култивирани боровинки), за да приготвите сладко. На пазара се предлагат по-евтини наши горски боровинки, които също са много вкусни. Цената на нашите боровинки варира между 6 и 8 лв. за килограм. Докато при едрите, култивираните тя е над 20 лв. за килограм.

Вариантите за приготвяне на домашно сладко от боровинки са два. С обикновена захар или с желираща захар. Сладкото става чудесно и с двата вида захар, с тази разлика, че когато го правите с желиращата, то е готово за 3-4 минути след като заври плода.

Давам съотношението за 1 кг. боровинки, а вие ще си коригирате количеството според плодовете, с които разполагате.

Необходими продукти за сладко от боровинки:

1 кг. боровинки, 1 кг. захар (обикновена или желираща) 1 равна чаена лъжичка лимонена киселина.

Още: сухи затоплени бурканчета с капачки на винт.

Приготвяне: почистете боровинките от листенца, ако има такива. Измийте и ги отцедете от водата.

Ако правите с обикновена захар сладкото, то трябва да ги наръсите със захарта и да ги оставите за една нощ в хладилника да пуснат сок и тогава да започнете да ги варите. Отначало варите на тих огън и премахвате пяната. Не мога да ви кажа точно време за варенето, защото това зависи от количеството плод. Често разбърквате. Варите до желаната от вас гъстота. Пробвате като … (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница)

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(задължително)

(required)