Палачинки – различни видове

палачинки
Палачинки с пълнеж

Невероятните палачинки – лакомство за малки и големи.

Вкусни палачинки можете да сервирате във всякакви варианти със солени и сладки пълнежи, като предястие, основно ястие или десерт. Освен майсторлък в обръщането им, се иска и добра рецепта. Предлагам да опитате моята рецепта за палачинки, която е: 1 чаена чаша брашно, 2 чаени чаши прясно мляко, 3-4 яйца в зависимост от големината, щипка сол и ¾ чаена чаша олио.

Начин на приготвяне: в купа сложете брашното и щипката сол, добавете прясното мляко и разбъркайте с миксер на ниска степен до премахване на гранулите. Добавете и яйцата и разбийте добре 1-2 минути. Идва ред да сложите олиото, което разбърквате с лъжица. Тази смес е хубаво да направите предварително и да оставите за няколко часа в хладилника. Загрейте тиган с незалепващо покритие, тефлонов или с керамично покритие. Не слагайте в него мазнина, тъй като в сместа за палачинки я добавихме предварително. Гребвайте с черпак средна големина и изсипете в тигана като внимателно разпределите сместа по цялото дъно.

Вкусните палачинки пържите от двете страни за кратко.

Аз обръщам палачинката, когато видимо горният слой е засъхнал. В случай, че не можете да ги подхвърляте, си помогнете с шпатула. Вкусните палачинки, които виждате на снимките са за предястие, и са напълнени със зеленчуци на уок, моркови, лук, зелена тиквичка, чушки- зелена и червена, чесън няколко скилидки ситно нарязан, сол и щипка къри. Оформени са като бохча и вързани със сибирски лук. Може да напълните палачинките с гъби, късчета … (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница 2 )

3 Коментари

  1. Илианка

    Обичаааам палачинки 🙂 🙂 🙂

  2. олио колко слагам?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *