Препоръчани

Полезни съвети за почивка на море

почивка на море
Пълноценна почивка на море

През юли и август са едни от най- приятните дни за почивка на море или на планина.

Въпреки дъждовното лято,  събирането на тен на плажа ще ви накара дълго време да си спомняте тази почивка на море. За да бъдат емоциите ви само положителни, трябва да знаете някои основни правила когато тръгнете към морето.

Първо не бива да прекалявате с багажа! От личен опит знаете, че почти половината неща, които вземате със себе си не ги ползвате по време на вашата почивка на море.

Вземете най- необходимото и смело потегляйте към слънчевите плажове. Но….. трябва да знаете, че отпуската може да се превърне в кошмар, ако решите за 2 или 3 дни да се сдобиете с прекрасен тен и затова първите дни трябва много внимателно да се излагате на слънчевите лъчи. Слънцето е наш приятел, но може и да навреди на тялото ни, ако не се съобразяваме с елементарни правила.

Ако досега не сте излагали тялото си на слънце, било то защото работите в офис или не ви се е разхождало сред природата, трябва първите дни да стоите на слънце не повече от 1 час и то преди обед или в по- късния следобед.

Задължително използвайте слънцезащитни кремове, масла или спрей. Всеки тип кожа има  специфични характеристики и затова трябва да използвате слънце защитни препарати точно за вас. Най- добре е да се консултирате с дерматолог и той да ви препоръча определени характеристики, които да притежават кремовете, които ще използвате. Трябва да знаете, че дори и на … (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *